algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Vessa d'estiu

Les festes en temps de crisi són igualment necessàries, potser més que mai, però la imaginació també es troba en crisi. O vivim dins una permanent mediocritat, que per altra banda, és el reflex de la nostra societat. Manca d'il·lusió, de lideratges, d'idees? Pot ser que faci una autodescripció. Com a afegitó, les altes temperatures et deixen aixafat i augmenta la vessa d'aquest estiu! Així i tot, les festes generen una intensa activitat.

La meva realitat m'ha fet viure dos pregons, el d'Alcúdia i de sa Pobla, dos concerts de les respectives corals, exposicions artístiques, dos sopars a la nit, la tremponada alcudienca, la truitada poblera. Me n'adon que la gent fa gent, que una cosa tan senzilla com un sopar a la plaça estira més que qualsevol concert. Excepte, naturalment, el Districte 54. Me n'adon també del trist paper que toca viure en la ruta festiva estiuenca dels pobles. I com es diverteixen els joves? Els més majors estan encara astorats a causa de la brutor que generen els joves, de les nombroses tones que es varen recollir una vegada acabada la "batalla musical". El concepte "jove" queda malmès després de festes massives.

Són joves i el concepte "futur" els queda llunyà. Futur de salut per a ells, de feina, de respecte als veïns, de diversió sense molestar... sense esser primitiu. No crec que ells en siguin els culpables. Aquesta societat mediocre de la qual formam part tots té molta responsabilitat. L'home, fa quaranta anys, trepitjà la Lluna. Malgrat els avenços tecnològics, cada nin que neix ens retorna al principi, al fet iniciàtic i màgic de conèixer i d'estimar el món a través de l'educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vudyalien, fa mes de 14 anys
Tots, però tots els que fan botelló son uns gats i molts d'ells van "extasiats" i han ensumat coca i no precissament de juevert. Una trobada de relacions socials??? una gran mèrda.
Valoració:3menosmas
Per Agustí, fa mes de 14 anys
Amb tanta festa, qui fa feina a Mallorca els estius? Els pares dels del botelló s'haurien d'unir per exigir al batle Comes set o vuit cursos d'estiu (que n'hi hagi) per apendre a fer clots de figuera. Ja veurieu com s'esveiria la beneitura que duen damunt els del botelló. Avui mateix he escoltat que la batlessa Calvo els vol desplaçar del passeig marítim al dic de l'oest. Aqueta dona està incapacitada per agafar el bou per les banyes. Resulta que pagam imposts perquè els d'EMAYA els inverteixin en llevar la brutícia que provoquen aquests passarells que per més inri encara defensen el botelló com una trobada de relacions socials. Aviat en faran pica de porc amb tots nosaltres.
Valoració:4menosmas
Per Carrer Major de Sa Pobla, fa mes de 14 anys
Estic d´acord amb tu, Margalida, Les festes de Sant Jaume eren molt esperades, i a on el veïns del nostre poble disfrutaven de les celebracions. No puc consentir que el meu poble sigui emprat amb falsos objectius d´una festa americana, que si va tenir bona realització les dues primeres edicions, ara sigui un pretext per dur a la joventut de Mallorca, a un "botellón" sense fré. Com si existis una imposició per noves edicions. Es Hora que el Batle Comes, tengui el suficient "coneixement" per erradicar-ho, El missatge es per tot el Grup de Gover n. Volguem o no , això es una vergonya pels poblés.No necessitàm aquesta brutícia, Pensem com a persones que volen gaudir d´unes bones festes
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente