nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Fora de control

El pitjor que ens podria passar seria que es creassin bosses d'agents transmissors de la grip A

La primera víctima de la grip A a les Balears ha subratllat un terrible obstacle per fer front a la pandèmia amb garanties de màxima eficàcia. Es tracta de la manca de control d'una part significativa de la població i de les condicions de l'entorn en què viu.

Si la grip A afecta directament una persona en un entorn conegut, la vigilància dels qui hi han estat en contacte és una tasca sanitària que es desenvolupa a partir de protocols preestablerts. Però si desconeixem aquest entorn i, en conseqüència, no sabem quines persones han de ser objecte d'una atenció preferent, aleshores estam davant la possibilitat que sorgeixin bosses d'agents transmissors de la malaltia fora de control.

Estam, per tant, en una situació de vulnerabilitat que exigeix la multiplicació dels esforços de les autoritats i de la col·laboració ciutadana. Per rendibilitzar al màxim aquesta col·laboració, seria convenient que les autoritats sanitàries, a més d'estimular-la, en facilitassin la comunicació, informant la ciutadania del lloc i manera en què s'ha de dipositar. Les circumstàncies que acompanyen la mort de la ciutadana nigeriana ens aconsellen sumar totes les precaucions possibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pluf, fa mes de 14 anys
Estic totalment d'acord amb el comentari de jac. Sovint aquest diari pateix atacs de "groguisme". Sempre ho he dit: escriure en català no basta, cal fer bon periodisme també!
Valoració:-9menosmas
Per jac, fa mes de 14 anys
El titular de portada d´ahir, i la línia que seguiu en l´editorial d´avui, ajuden a alimentar un alarmisme que no està justificat per les dades que tenim fins ara. Sabeu quanta gent mor a Mallorca i al món cada any per la grip "normal" o estacional? Són persones iguals que la malaguanyada dona nigeriana, milers de persones! que no sortiran a cap portada. I les cententenars de mil que moren cada dia només a l´Àfrica de sida? I les milions de morts diàries arreu del planeta per malalties relacionades amb el tabac, i que ens estalviaríem simplement deixant de fumar?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente