muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

Cimeres i feina

Un president jove aporta una glopada d'aire fresc i qüestiona el cerimoial de les cimeres, que no poden substituir la feina

Sobre la cimera del G8 i sobre aquest tipus de trobades en general, el president dels EUA hi ha projectat una mirada nova, fresca, com correspon a un home jove que se sap dipositari de les esperances de milions de persones en tot el planeta. Obama ens ve a dir que és la feina, i no les cimeres, allò que pot millorar el món, i ho diu en un moment especialment oportú: aquesta mena de reunions d'alt nivell tenen un component d'ostentació de poder que no s'avé gens amb la necessitat de donar exemple d'austeritat.

El món n'espera unes declaracions plenes de bons propòsits, però ja sap que el dubte és l'antídot contra la decepció posterior. D'altra banda, el programa per a "primeres dames" és ple d'interrogants sobre el paper de la dona en la política i ja ha estat durament criticat per alguns col·lectius feministes. Esperem que el suggeriment d'Obama passi a ser una norma en un futur immediat, cosa no gens fàcil en un mapamundi polític ple de mandataris que es deleixen per assistir a aquestes cimeres, com si de la seva assistència en depengués l'honor dels seus pobles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hipòcrites, fa mes de 14 anys
Que venguin a fer sa puta i la ramoneta amb els seus modelets!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente