algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

A Lluc a peu amb Tolo Güell

Només l'entusiasme inicial del seu fundador explica que la marxa al monestir faci enguany 36 edicions

El que va començar sent l'afició d'un grup d'amics mogué, amb el temps, milenars de persones a caminar des del desaparegut bar Güell fins al monestir de Lluc. La marxa, desproveïda de qualsevol objecte que no fos festiu, es convertí en un fenomen social estiuenc per a gent de tota edat i condició. Però el seu major èxit fou resistir el pas del temps. Enguany se'n compleixen 36 edicions, una multitud si consideram que el poble mallorquí no és partidari de gaires manifestacions populars més que les necessàries ni tampoc de crear "noves" tradicions.

El gran promotor d'aquestes trobades ha estat el conegut Bartomeu Barceló, Tolo Güell, que sempre ha vist en la seva iniciativa un punt de trobada per fer "poble" i "mallorquinitat". I ja va bé que els sentiments de país ens facin emergir, encara que sigui de nit i desafiant la distància rotunda que separa Palma de la serra d'Escorca. La desgràcia és que a Mallorca quedin tan pocs personatge amb l'empenta i l'energia que 36 anys enrere demostrà "en Tolo des bar Güell".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Juansito caminador", fa mes de 14 anys
D'acord amb tots els que varen opinar abans que jo, Allò del Guell a Lluc a PPeu "aPPesta" a populisme gonella. La pujada a Lluc de debó és la que organitzen els Blavets de Lluc cap al setembre. Aquesta sí que és mallorquina de veritat.
Valoració:9menosmas
Per Robbie, fa mes de 14 anys
Aquest no ha arribat mai ni al Pont d'Inca! És la cosa més analfabeta i anticatalanista que hi ha damunt Mallorca.
Valoració:27menosmas
Per Tros d'ase, fa mes de 14 anys
Des Güell a Lluc a PPeu! Populisme dretà barat.
Valoració:23menosmas
Per pep, fa mes de 14 anys
Sí aquest tio és un gonella de merda. De quin país i de quina mallorquinat parlau. Que se'n vagi de Palma a Lluc de vespre, a veure si es perd per la muntanya i el perdem de vista d'una vegada.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente