nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Batasuna

La sentència d'Estrasburg hauria de fer entendre al nacionalisme radical basc que la violència no és el camí

El Tribunal del Drets Humans d'Estrasburg ha sentenciat que l'Estat espanyol obrà dins el marc de la legalitat quan promulgà la llei de partits. Per aquesta norma s'exclou Batasuna de la vida política en considerar-la un apèndix d'ETA. Es tracta d'un èxit extraordinari per al PSOE i el PP, impulsors d'aquesta polèmica llei. Però el problema continua sent el mateix. El nacionalisme radical ha arribat a assolir fins a 224.000 vots en les eleccions basques de 1998, quan semblava que la lluita armada tindria un final negociat. I en les europees del passat mes de maig va ser votat per 178.000 persones, la immensa major part del País Basc.

Pot aquesta gent ser marginada de la vida política sense esperar conseqüències? Pot la sentència d'Estrasburg fer reflexionar Batasuna i conduir-la a la via democràtica? ETA està més debilitada que mai, els seus comandos cauen dia rere dia, però sempre hi ha algú disposat a pegar un tir. Mentre això passi, el gran perjudicat per ETA, a més de les seves víctimes, són els votants de Batasuna i els nacionalismes democràtics, incapaços de fer entendre que hi ha una altra manera d'entendre Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 14 anys
Sobta molt com tothom vol ensenyar als bascos què han de fer. Si els bascos poguessin triar, en llibertat, s'acabarien tots els problemes de violència. I qui no deixa triar és el govern espanyol.
Valoració:5menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Es neofeixistes, es qui justifiquen es règim terrorista des general Franco, no són il·legalitzats
Valoració:8menosmas
Per Zulus contra el Regne d'Espanya, fa mes de 14 anys
Això no fa sinó demostrar que el Tribunal Europeu dels Drets Humans és una gran estafa que només serveix per perseguir els crims quan són a fora de la Unió Europea (Grans Llacs, Ruanda, Iugoslàvia....). Però quan toquen a la porta d'algun Estat de la UE, tots fan pinya. Quina vergonya!!!!!
ZULU! ZULU!
Valoració:5menosmas
Per herriak du hitza, fa mes de 14 anys
Idò jo pens que és Espanya qui ha d'entendre que no pot seguir imposant-se violentament, així com ho fa, per damunt la voluntat d'un altre poble.

Em sembla d'un cinisme extrem dir als qui pateixen la negació de la seva pròpia sobirania nacional dir-los com han de fer les coses i com no.

I si anàvem a l'arrel del problema d'una punyetera vegada, en lloc d'enfilar-nos per les branques?
Valoració:7menosmas
Per jutje, fa mes de 14 anys
La sentència del d'Estrasburg hauria de fer entendre a la gent demòcrata que l'estat de connivència no és el camí.

Una vegada més les pressions dels Estats neguen la carta de ciutadà a més d'un 15% del poble basc.

Només hi ha una altra manera d'entendre España i és deixaant de pertànyer-hi.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente