algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Un nou ordre mundial?

A Washington ha quedat clar que és possible arribar a solucions coordinades que siguin capaces de superar la crisi

La cimera del G20 d’ahir a Washington es va convertir en una important passa per tal d’intentar sortir tan aviat com sigui possible de l’actual crisi econòmica des d’una perspectiva de coordinació i enteniment internacional.

Encara que són paleses les diferències entre l’òptica liberal conservadora, partidària de donar més marge als mercats, i la socialdemòcrata, que cerca un major intervencionisme dels estats, allò cert és que hi ha acord en dos punts fonamentals. El primer és una major regulació i transparència del sistema financer, la qual cosa vol dir que les grans entitats bancàries ja no tindran tanta llibertat a l’hora de dissenyar les seves estratègies creditícies.

El segon punt fonamental és donar un major protagonisme als països emergents, des de la Xina i l’Índia fins al Brasil, per tal de cercar una sortida global i coordinada. L’actiu més important d’aquesta cimera es diu pau. El món no està dividit en blocs i pot aspirar a solucions sintètiques i que beneficïn tothom. S’ha avançat cap a un nou ordre mundial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 15 anys
Farien més bon paper en economia una colla de mariatxis que tot aquest cabrum d'especialistes liberals en la matèria. Ja han demostrat que no en tenen n.p.i, començant pels economistes tertulians del programa d'en Miquel Payeres.
Valoració:1menosmas
Per au_beneits, fa mes de 15 anys
Si tots en filera i cantant LA RASPA
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente