algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Caravana dels drets humans

El Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, en col·laboració amb el Consell General de l’Advocacia Espanyola, i coincidint amb el 60è aniversari de la Declaració universal dels drets humans, du a la nostra ciutat la Caravana dels Drets Humans, una exposició itinerant que els ciutadans podran visitar del 6 al 12 de novembre a la plaça d’Espanya. L’exposició, que patrocina el Col·legi d’Advocats és en clau d’independència, bastió que sosté el nostre ofici que no és altre que demanar justícia; és a dir, procurar la consecució de «la constant i perpètua voluntat de donar a cada un el que li correspon». I a ningú no se li pot escapar que en aquest concepte hi ha l’alliberament de la por i de la misèria i l’assentament de la llibertat i de la igualtat mitjançant la llei.

La mostra està plantejada en termes de raó i sentiment, ja que els drets humans tenen ànima. Pretén suscitar la reflexió i el compromís sobre la realitat dels fets i la realitat jurídica, en vista de les barbàries que, amb refinament exquisit o amb cruesa tremenda, apareixen en els distints mons que habiten la Terra. Cal esperar, perquè així fa falta, que de la reflexió sorgeixi l’esforç, ja que sense un tasca individual efectiva i eficient no podem esperar la consolidació d’uns drets que aspiren a emparar la persona i el tot social.

Tots estam convocats al treball, perquè l’efectivitat dels drets no ens ve donada, sinó que necessita ser conquerida amb energia i esforç, amb equilibri entre drets reivindicables i deures exigibles, catalitzant aquesta mescla amb les obligacions naturals d’educació, respecte, treball, anàlisi i estudi. La Declaració universal dels drets humans és una norma consensuada, clara i explícita sobre els mínims individuals que l’ésser humà necessita per ser persona, i la humanitat per considerar-se com a tal. Va néixer per evitar que, en uns llocs, el pas de la tirania a la llibertat i, en altres, la conversió en real de la llibertat formal, no es fes mitjançant revolucions o convulsions, sinó pel convenciment i l’esforç de tothom.

Encara que s’ha avançat molt en algunes parts del món i gairebé gens en altres, els drets humans continuen essent una meta per conquerir. La responsabilitat és de tothom: dels advocats, dels professors, dels pares, dels polítics, dels estudiants..., de tothom. Fa seixanta anys, la comunitat internacional demanava que el text de la Declaració universal fos distribuït, exposat, llegit i comentat a les escoles i en altres llocs d’ensenyament. Avui continua essent imprescindible. A això s’encamina aquesta exposició, original en el fons i en la forma, i realment provocadora. L’advocacia convoca tots els ciutadans tant a visitar-la com a col·laborar per fer que els conceptes de societat i dret coexisteixin en harmonia perfecta, perquè la societat sàpiga i assumeixi la justesa de fer i de sentir i per tal que el dret garanteixi la defensa dels drets bàsics universals i innegociables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.