algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 12°
12°

El gir a l'esquerra que du Obama

El canvi que du el nou president tanca una època nord-americana d'agressivitat. Neix el segle XXI

La història dels pobles és lenta però implacable. 147 anys després que Abraham Lincoln reclamàs 150.000 voluntaris per acabar amb l’esclavitud als estats del sud, un home de color arriba a la presidència dels Estats Units.

Després del fracassat neoliberalisme dels darrers anys, arriba al poder amb un paquet de mesures davall el braç que impliquen un clar gir a l’esquerra: suport a les capes més pobres, sanitat per a tothom i, sobretot, l’esperança de fer realitat la igualtat d’oportunitats.

L’han votat negres i hispans, però també les empobrides classes mitjanes blanques, fartes de deutes, de política exterior agressiva i de fracassos. Arriba una nova esperança. A partir del 1948, quan s’inicià la caça de bruixes sota el mandat de Truman, els nord-americans es deixaren endur per la histèria anticomunista amb formes de comportament pròpies de l’extrema dreta fora de le seves fronteres. Aquest procés acabà ahir.

Neix una nova era de desig de pau i de progrés per a ells i per als humans en conjunt. Neix el segle XXI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Germinal, fa mes de 13 anys
A Carme Andreu: Es veritat que Stalin va matar molta gent, i entre altres a molts comunistes. En aquest sentit te recomanaria llegir el llibre de Pierre Brouè presentat per la Fundació Andreu Nin, un trotsquista que en parla de tot això, però no és menys cert que comparats amb els morts del capitalisme lliberal els del Stalin i de Hitler són menys. Els capitalistes lliberals no són menys assassins que Hitler o Stalin i ho són ara mateix, en el dia a dia.
Valoració:0menosmas
Per Carme Andreu, fa mes de 13 anys
Aquest tipus que signa a les seves pàgines amb el nom Xavier Gispert sota una patètica imatge d'una dona vella que s'aferra a una bandera de la criminal Unió Soviètica, té el cap sa? A més de no tenir ni la més mínima consideraciò amb els milions i milions de èssers humans que van patir la condemna comunista (més de 100 milios fins amb la vida!!) diu que el rostre de la vella comunista que segur es beneficià de la desgràcia dels seus "indica enyorança i transmet esperança" (!!) i "que el seu esperit i les seves idees són vius". Del tot boig. El seu esperit és tan envellit com el reu rostre i les seves idees tan mortes com els milions de persones que el comunisme s'en va emportar cap al forat. Quina vergonya!!
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Allà on posa Bush posau Jaume Mates i allà on posa Obama posau Antich. Ara pensau en Ço n'Espases, en Jacint Verdaguer, en es de cada vegada més estrangulat mirall d'aigües des port d'Eivissa, en seguir promocionant Eivissa amb es nom en castellà i en sa no restitució de s'ecotaxa, per exemple. Enteneu cap a on vaig?
Valoració:0menosmas
Per jac, fa mes de 13 anys
"En un món, segons ell, dividit entre conservadors i liberals (les úniques dues definicions polítiques que per a Obama poden comptar, a principis del segle XXI), ell és liberal (però vol incorporar republicans al seu govern)"

(Exret del blog de Bernat Joan, referint-se al pensament polític d´Obama tal com l´expressa al seu darrer llibre).
Valoració:0menosmas
Per Joan A. Coll, fa mes de 13 anys
Gir a l´esquerra. Curiosa la persistent tendència europea a seguir fent bandades dins el vell solc de l´esquerra-dreta. Per què no parlar simplement de gir cap al seny? Enganyosa també l´assimilació que pretén fer de la figura (i de la ideologia) d´Obama l´"esquerra" europea (i la sud-americana!). Estam parlant dels EUA. El Partit Demòcrata com a molt arriba al centre, acostant-se molt més als demòcrata-liberals europeus que no pas als socialistes.
Valoració:0menosmas
Per una nina, fa mes de 13 anys
jo que troob? que olé n'Obama... a veure si sa gent deixa de ser tan racista i intentam salvar al món, perque pareix que ningu se n'adona que el mon ja no es mon
Valoració:0menosmas
Per laizquierdacasinoexisteenusa, fa mes de 13 anys
Obama, esquerra? Habeis leido su programa... quien diga cosas así es que sabe, no poco, sino nada de la política americana y ni siquiera se molesta en leer las propuestas.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente