algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

No vagi per dit

En castellà
Alguns assistents a la celebració de divendres a Son Amar comentaren l’esforç que féu el president d’Afedeco, Bartomeu Servera, per llegir el seu discurs en el millor castellà possible.

El general Ponte perd l’honor
El nou batle de Maó, Vicenç Tur, ha ordenat despenjar el retrat del general Miguel Ponte Manso de Zúñiga, que fins ara s’exhibia a l’entrada de l’Ajuntament, i l’ha enviat a l’arxiu municipal. La retirada de la imatge del general, que el desembre de 1951 fou nomenat fill adoptiu de Maó, es produeix després que Ultima Hora Menorca publicàs que és un dels 35 caps militars que es varen sublevar contra el govern de la II República, el juliol del 1936. Miguel Ponte, marquès de Bóveda de Limia, que fou capità general de Balears, ocupa el quart lloc de la relació de militats imputats pel jutge Garzón en la causa general contra el franquisme. El general Franco Bahamonde encapçala la llista.

Divendres, concentració massiva
El Comitè d’Usuaris de la Sanitat Pública i un col·lectiu de metges i personal sanitari també favorables que els pacients que ho desitgin siguin atesos en català es concentraran, units, demà passat, divendres, l’horabaixa, davant el Consolat en defensa d’aquest dret. Els metges prollengua hi acudiran acompanyats de xeremiers. Demà hi ha la concentració dels facultatius que s’oposen a haver d’atendre en català.

Una qüestió judicial xocant
El jutge instructor que no pogué identificar Rosa Estaràs com a la persona que acusà en el Parlament Antoni Garcias de malbaratar doblers públics és el mateix que atribueix a Jaume Sastre i a Josep Palou l’autoria de frases difamatòries contra un altre jutge, a pesar que no les reconeixen com a seves i les atribuixen a la web de l’associació que representen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni M, fa mes de 15 anys
Jo tampoc soc metge ni enferemer, però ocasioanalment soc pacient o usuari dels serveis sanitaris, i quan he d'explicar que em passa, em sembla bàsic i essencial que el metge o la metgessa m'entengui... i sí jo podria parlar en castellà, però no és la meva llengua i quan no em trobo bé no vaig de punyetes!
No és una qüestió només lingüística, per poder exercir la medecina de forma professional, a les illes és essencial com a mínim entendre el català... m'imagin a la meva padrina de 87 anys intentant explicar en castellà que li fa mal el pit i que pateix del cor!
Per favor... ja està bé de fer demagògia amb la llengua, la nostra societat com a mínim és i ha de ser un 50% en català... i això vol dir que tothom hauria de poder comunicar-se en les dues llengües..
El contrari és voler imposar una llengua que no és d'aquí i això vulnera els drets dels mallorquins!
I si aquests metges i sanitaris no ho volen entendre, a la península ben ssegur que trobaran feina!
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
Jo no som metge però som pacient i visc a Eivissa i estic adscrit a's centre de salut dit de Vila, devora ses Feixes, un centre de recent inauguració i allí no només hi trobes metges que no entenen català sinó fins i tot personal que atén a recepcíó que tampoc l'entén; no s'hi troba mica de retolació en català i, en concret, sa llegenda que en terra diu, per a's qui fan coua, que esperis es teu torn està en bilingüe castellà-anglès!!! Es podrà dir que és un centre que fou projectat quan governava es fugat, covard i traïdor (a's país i a sa seua pròpia família) Jaume Mates però fa ben poc s'ha presentat es projecte des nou hospital de Ca'n Misses i es cartells de propaganda que hi ha dins es centre de salut esmentat estan només en castellà, així que es qui són venguts després també en saben de nacionalisme espanyol. Per cert, a Eivissa, on mos poden manifestar?
Valoració:1menosmas
Per Roberto, fa mes de 15 anys
Sí, fa molta peresa i ràbia haver-se de manifestar per una qüestió que hauria d'estar superada fa estona. Però és així, sempre hem d'estar a l'aiguait per lluitar contra quatre arreplegats renegats. Se tenen per molt intel·ligents i no són capaços d'aprendre català.
Valoració:3menosmas
Per Joan A. Coll, fa mes de 15 anys


Fa molta vessa, com a metge i com a mallorquí, haver-se de manifestar per qüestions de dignitat tan bàsiques com la que motiva la concentració d´aquest divendres. Per molt que molts intentem viure amb la màxima normalitat lingüística possible, tant a la feina com al carrer, sovint és difícil obviar la trista realitat que representen col.lectius (tan minoritaris com cridaners) profundament antimallorquins. Vencem doncs la peresa i la indiferència de la que de vegades feim gala, i anem a fer pinya i festa dia 7 a les 19h davant el Consolat de Mar!
Valoració:2menosmas
Per Joan A. Coll, fa mes de 15 anys
Fa molta vessa, com a metge mallorquí, haver-se de manifestar per qüestions de dignitat tan bàsiques com la que motiva la concentració d´aquest divendres. Per molt que molts intentem viure amb la màxima normalitat lingüística possible, tant a la feina com al carrer, sovint és difícil obviar la trista realitat que representen col.lectius (tan minoritaris com cridaners) profundament antimallorquins. Vencem doncs la peresa i la indiferència de la que de vegades feim gala, i anem a fer pinya i festa dia 7 a les 19h davant el Consolat de Mar!
Valoració:5menosmas
Per kas, fa mes de 15 anys
Això dels jutges fa plorera. Es queixen molt,però ja els va bé que no els posin mitjans perquè així ningú no els controli, i si la caguen sura el corporativisme. Vergonyós de tot.
Valoració:4menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
Mes que xocant jo diria que es vergonyosa i intolerable.
Valoració:2menosmas
Per vudyalien, fa mes de 15 anys
Això del retrat del general golpista a Maó es increïble, pensau que l'Ajuntament de Maó fa molts d'anys es d'esquerres i allá dins ningú sabía qui era aquest general? vos imaginau que i deu haver per dins Cases Consistorials de dretes?
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente