muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 11.1°
17°

Tots sants?

Pels catòlics (en un resum que no pretén ser rigorós) avui tots els morts exhalen certa santedat. No és un tema que domini i em convé sortir aviat del fangar, no fos cosa m’hi ofegàs. Però no podia estar-me d’utilitzar aquest exemple d’imprecisa i poc acurada generalització per introduir la de cada dia i a cada moment del dia: tots corruptes, sense matisos ni apel·lacions a la realitat talment es fa avui amb els morts; tots sants. És cert que el panorama no és encoratjador però ens hauríem de demanar a què és deguda aquesta eclosió de casos i si és que hi ha més corrupció o si, pel contrari, ara no resta impune després que el poder judicial abandonàs aquella tendència a exonerar polítics amb tan imaginatives sentències que fregaven el surrealisme (exemples locals: Mapau i Bitel).

Cert que la tasca de la Fiscalia Anticorrupció és un bon argument, però no suficient sense una judicatura que oblidi el surrealisme i, cal recordar-ho, l’arribada al poder de governs progressistes a Madrid i a Balears. Siguin quines siguin les causes, i sense voler entrar en classificacions que amb facilitat es confonen amb justificacions, ni totes les imputacions són iguals ni la majoria de polítics tenen l’ètica despistada. Si el sistema aguanta i no s’incrementa el brou de cultiu on perfectament es desenvolupen antisistema tipus Le Pen, Berlusconi o el difunt Haider, hauríem d’haver aconseguit millorar-lo. Perquè, siguem sincers, així com està només provoca rebuig i desercions ciutadanes.

Ampliar els controls i la transparència en l’època d’internet no pot ser una quimera. Perquè els interventors, que ara tan bona feina fan, demà poden ser desplaçats amb una simple signatura del polític de torn. Perquè els plans d’urbanisme encara depenen massa de pactes i convenis poc rigorosos i menys transparents. I perquè, no ens oblidem, encara els partits polítics necessiten de cert finançament il·legal si volen mantenir les infraestructures i les campanyes electorals a cop d’incontrolable talonari. Al sistema que ens hem donat li ha arribat l’hora de canviar per sobreviure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escalivat, fa mes de 15 anys
Ni ha de més Santos que altres, reputes de dimonis!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente