algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Obama, a prop de la història

Obama és la síntesi de Kennedy (esperança) i de Luther King (igualtat) per governar la primera gran potència

Falten pocs dies per a uns comicis presidencials als EUA. Un afroamericà acusat de "socialista" pels seus adversaris està a punt de convertir-se en el cap de la primera potència mundial. Ningú no li ha regalat res. S’acosta al triomf definitiu després d’unes eleccions primàries duríssimes i que tothom hagi examinat els parfalans de la seva vida pam a pam. Si Obama venç, segons auguren totes les enquestes, s’haurà produït un canvi històric que tindrà una influència indubtable arreu del planeta.

Els missatges del candidat demòcrata semblen la síntesi del que significaren John Kennedy (esperança) i Luther King (igualtat). És una recepta molt forta per a una societat tan conservadora, però els vents bufen a favor del candidat. La banca nord-americana està arruïnada, els especuladors del petroli abaixen preus per salvar els mobles i George Bush, icona de l’ultraliberalisme econòmic, parteix capbaix i fracassat. Ve una nova il·lusió per al món: pau i bon tracte en les relacions internacionals i harmonia en política interior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 15 anys
La media informativa ha fet creure que n'Obama ha de guanyar segons las enquestas, però no ès cert. Els demòcratas no obtendran més del 45% del vot popular an el cas que els altres tenguin una gran abstention. La discrimination positiva cap a la minoria negre ha fet el efecte contrari, ara hi ha una majoria enfadada i victima de la discrimination positiva. Aquesta majoria víctima està principalment an els votants del partid demòcrata.
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
Policia bo i policia dolent, exactament igual són el PSOE i el PP, respectivament
Valoració:0menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Quines coses! Als EUA hi ha tanta democràcia real com a Corea del Nord, però tothom està embadalit amb el policia bo i el policia dolent. Tots dos són policies del sistema americà d'espoliació mundial.
Valoració:-4menosmas
Per Roberto, fa mes de 15 anys
Cal tenir en compte que el més progressista dels demòcrates sempre estarà a la dreta del PP en qüestions ideològiques.
Valoració:-4menosmas
Per jac, fa mes de 15 anys
Tant de bo que guanyi Obama, però encara ha de guanyar. Fa quatre anys també semblava impossible que Bush revalidés la seva majoria...
Sigui com sigui, encara que guanyi, preparem-nos per un cert grau de desencís.
Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 15 anys
Maria, jo no vull que guanyi Obama
Valoració:0menosmas
Per Anarco, fa mes de 15 anys
Obama no és ún progressista. Té el suport de les multinacionals i si guanya farà el que vulguin aquestes.
Els demòcrates dels EUA van generar moltes guerres i moltes brutors arreu del món, i aquestes guerres i brutors seguiran amb Obama. És negre, però encara ho és més Condolezza, i això no vol dir res.
Valoració:0menosmas
Per maria, fa mes de 15 anys
No ens deixem enlluernar que les branques no ens deixen veure els abres o alguna cosa així. Tots voldríem que guanyés l'Obama però el sistema de recomtpe americà té la última paraula i d'això jo no hi confio gens.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente