cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

“Barca i bolic”

Em vaig sentir indignada quan al començament de la setmana vaig llegir, als mitjans de comunicació, que una associació de colombians, presidida per un tal José Wiliam Vega García, instava a boicotejar el comerç illenc que exercís el seu dret d’expressar-se amb la seva llengua materna. Em vaig tornar a indignar quan vaig llegir, l’endemà, que aquest bon senyor, deia que la immersió lingüística exposa els seus fills a les drogues. Però, a poc a poc i a mesura que la societat illenca i els mateixos colombians s’han anat desmarcant de les declaracions d’aquesta persona, he comprès que no val la pena indignar-se per les paraules de qualcú que ni tan sols sap respectar la llengua i la cultura de la terra que l’ha acollit com a immigrant. "Barca i bolic" és una expressió mallorquina que vol dir que si no t’agrada te’n vagis per aquí on has vingut. Però crec que dir això sigui posar-me a la seva altura i això sí que no ho vull fer. Crec que el més raonable és no fer cas de les paraules de persones que no saben respectar els altres i que no representen ningú més que a ells mateixos, i en tot cas, a una minoria insignificant de persones. Segur que el fet de sortir fotografiat amb personatges com Jaume Matas o Pedro J. Ramírez li han donat ales per maltractar la cultura i la llengua de Mallorca. Que ho faci si ho vol fer, el millor que podem fer els mallorquins és no tornar a parlar d’ell ni de les seves fantasmades. Tal volta, ni tan sols m’hauria d’haver molestat a escriure aquest article, però ja ho he fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jac, fa mes de 15 anys
No m´agrada el que diu César, ni com ho diu, però no puc estar més d´acord amb el que expressa la sra. Melis: no em cansaré d´insistir que la millor manera de neutralitzar els enemics del català és, sense negar la seva existència, ignorar-los.
Valoració:0menosmas
Per César, fa mes de 15 anys
por fin "un poc de seny".
Aquí muchos se han quedado a gusto insultando y despreciando a un país entero y a sus ciudadanos porque ha salido un colombiano tonto y lameculos que busca protagonismo.
Pero claro, lo imortante son los titulares y dar carnaza a los tiburones catalanistas...
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente