cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

...i altres herbes

La venda (I)

El procés de venda del Reial Mallorca ha arribat ja a la recta final. Els tres administradors concursals, Jorge Sainz de Baranda, Salvador Fornés i Raimundo Zaforteza, han passat ja l’oferta de Paul Davidson a Vicenç Grande al jutge Víctor Fernández, que ho decidirà abans del pròxim dia 15. El llanterner, ja ho saben, està disposat a pagar pel Reial Mallorca un total de 38 milions d’euros i, una vegada aprovada la venda pel jutge, disposarà de deu dies per fer efectiu el pagament. Per cert, encara n’hi ha que diuen que Davidson, finalment, no podrà adquirir el Mallorca. Personalment, us he de confessar que de tot d’una vaig pensar que Davidson no arribaria mai a comprar el Mallorca, però ara ja tenc dubtes...

La venda (II)

La reclamació del Banc de València no ha aconseguit posar fi a la determinació de Davidson de convertir-se com més aviat millor en el nou propietari del Reial Mallorca.

La venda (III)

Ja sabem que els bancs no tenen sentiments i que no miren més enllà del compte de resultats. Ara bé, el comportament del Banc de València, a pesar de ser absolutament legítim, m’han de permetre que els digui que em sembla èticament reprovable. De fet, m’han de permetre que els confessi que estic absolutament convençut que el Banc de València tendria una actitud radicalment diferent si, en lloc de tractar-se del nostre estimat Mallorca, la Societat Anònima Esportiva afectada fos el CF València.

La venda (IV)

Paul Davidson es perfila com el nou propietari del Reial Mallorca, però no descartin que hi hagi sorpreses. Ja sabem que Dietrich Mateschitz, propietari de Red Bull, ha renunciat a la compra de la Societat Anònima Esportiva, però no ho ha fet l’empresari de l’Uzbekistan instal·lat a Suïssa Miradil Djalalov. De fet, encara hi ha moviments i no es pot descartar que Djalalov presenti una oferta de darrera hora als administradors judicials i acabi aconseguint el control de l’entitat. Per cert, i parlant del propietari de Red Bull, em diuen que Vicenç Grande estava dijous convidat a presenciar des de la llotja el partit entre el Salzburg, propietat de Dietrich Mateschitz, i el Sevilla. Des de la planta noble em diuen que refusà la convidada perquè considerà de mal gust anar a veure Mateschitz, una vegada concretada la venda a Paul Davidson.

La venda (V)

Fa ja algunes setmanes que els vaig parlar de la possibilitat que un grup de mallorquins, que té el suport econòmic d’un grup empresarial estranger, intenti també adquirir el Mallorca. L’operació continua en marxa. De fet, dijous es va produir una interessant reunió a Barcelona. En acabar aquesta llarga història de la compra-venda, els ho contaré amb tots els pèls i senyals. Segur que hi haurà sorpreses. I no estic parlant, ja s’ho poden imaginar, ni de Miquel Contestí ni de Bartomeu Cursach, sinó de potents empresaris d’aquesta terra que fins ara no han estat mai dins el consell d’administració del Reial Mallorca. N’hi ha d’hotelers, però també d’altres activitats empresarials.

La venda (VI)

Mateu Alemany ha rebut qualque telefonada estranya aquestes darreres setmanes, però no té encara cap proposta concreta. Ara bé, em consta que algun aspirant a comprar el Reial Mallorca ha pensat i ja descartat la possibilitat de contractar Alemany. En qualsevol cas, que ningú no s’estranyi si l’expresident torna un dia o l’altre al Mallorca.

Mateu Alemany

 

Mateu Alemany inaugurà dijous el cicle de conferències "Emprenedors i empreses: oportunitats a Mallorca", que la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia i l’Ajuntament de Campanet han organitzat en el museu posada de Biniatró. L’expresident del Reial Mallorca hi oferí una conferència amb el títol Un club de futbol: esport o empresa? "Hem de procurar que l’equip estigui en mans de mallorquins; i com més siguin, millor", afirmà l’exmandatari del Reial Mallorca. Assistiren a l’acte el batle de Campanet, Francesc Morell; l’exconseller d’Educació i Cultura Damià Pons; Luis Berastain, de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears... El cicle de conferències continuarà dijous dia 9 amb la intervenció de Tomeu Bestard, director general d’Alcudiamar, que parlarà de La nàutica com una oportunitat de futur. Els conferenciants següents seran Gabriel Sampol, president del Grup Sampol; Bartomeu Beltran, metge i comunicador, i Pere A. Serra, president-editor del Grup Serra.

Escandalitzat

 Dijous passat va tenir lloc l’acte d’obertura del curs acadèmic 2008-09 de la UNED de les Balears. El director del centre associat, Miguel Àngel Vázquez, en un acte que es desenvolupà al saló de plens del Consell de Mallorca, convidà Román Piña, catedràtic emèrit de la Universitat de les Illes Balears i professor tutor de la UNED a les Illes, a pronunciar-ne la lliçó inaugural. Va parlar de Mallorca, per què un regne? Idò bé, Román Piña, contràriament al que havia fet la vicerectora de la UNED, Mercedes Boixerau, es dirigí als presents en castellà. Em poden ben creure si els dic que la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, no s’escandalitzaren gaire pel fet que Román Piña parlàs en castellà. Em comenta un bon esportista present a l’acte que el pitjor va ser escoltar com defensava, igual que Carlos Delgado, que els repobladors de Mallorca després de la Conquesta eran aragonesos i parlaven en castellà. Idò.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jac, fa mes de 13 anys
Roman Piña... vaja un paper!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente