algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Salvar Son Real, un deure de tots

El jaciment arqueològic de Son Real (Santa Margalida) és una de les joies arqueològiques de Mallorca. Aquesta necròpolis ens remunta a les èpoques fenícia i cartaginesa, a un temps en què l’Illa era un lloc estratègic d’extraordinària importància dins la Mediterrània.

La qualitat de les tombes, moltes de les quals en forma de vaixell i situades devora la mar, testimonien l’entitat i la importància dels nuclis habitats de Mallorca. El jaciment va ser excavat els anys seixanta i amb posterioritat s’hi han fet nombroses campanyes d’investigació. Tanmateix és evident que Son Real necessita una major protecció per evitar que l’erosió i la climatologia adversa vagin fent malbé aquesta joia.

És responsabilitat de totes les institucions protegir al màxim el jaciment i, a partir d’aquest assoliment, promocionar-lo com un autèntic tresor del patrimoni històric i artístic balear. És molt lloable la tasca que fan cada any els arqueòlegs, tot i el pressupost mínim i uns objectius molt limitats. Cal que es prepari la preservació integral de la zona i es divulgui quina és la seva gran importància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere mas roig, fa mes de 15 anys
Època fenici i cartaginesa????

Segurs???

No és Talaiòtic final????

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente