algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Recollida de firmes de veïns del Molinar

Sr. Director.
Som un grup de veïnats i veïnades del Molinar i La Gruta, alguns molt propers a la ubicació del futur SAPS provisional al carrer Golf de Biscaia, i voldríem exposar el nostre punt de vista sobre la proposta de l'Ajuntament. Més enllà de qualsevol polèmica sobre el procediment seguit per anunciar la instal·lació d'aquest equipament i de l'alarma social que s'ha generat, voldríem desmarcar-nos clarament del clima de confrontació que s'està implantant al barri.

D'una banda, ens sembla que s'ha sembrat una confusió malintencionada amb manipulacions i mitges veritats que han crispat els ànims d'un barri tranquil, pacífic i privilegiat on es viu amb senzillesa però francament bé. Pel que fa al solar de Can Pere Antoni on ha d'instal·lar-se definitivament el SAPS, no tenim res en contra, especialment perquè es troba molt a prop d'on ja era el SAPS de Can Pere Antoni.

El solar del Golf de Biscaia, però, encara que acceptam el SAPS provisional, el voldríem per altres equipaments, per això ens sembla acceptable la proposta de l'Ajuntament de reutilitzar l'edifici que ara s'aixecarà per al SAPS provisional, per instal·lar-hi allò que els veïnats acordem com a millor pel barri (per exemple, un centre de dia). Si per això hem de conviure pacíficament amb el SAPS durant un temps, no ens hi oposarem, però serem combatius vers l'Ajuntament per demanar tot allò que li manca al Molinar i que no se'ns ha donat després de més de dècada i mitja d'abandonament total per part dels diferents governs de Cort.

El que lamentam és que durant molts anys ningú no s'ha mogut al barri amb la contundència que es fa ara contra el SAPS per reivindicar, per exemple, una escoleta (no hi ha cap de pública) o el centre sociocultural, o una biblioteca més gran i en condicions, o instal·lacions esportives de barri per a la nostra gent (gran i petita), o el centre de Salut (la unitat bàsica actual és una vergonya), o la millora definitiva del transport públic (les actuals mesures han fracassat i una freqüència d'una hora a Son Llàtzer ens sembla molt insuficient), o contra les antenes de telefonia mòbil que estan causant greus problemes provats de salut a persones de la mateixa plaça de la Gruta.

Hi ha qui es manifesta en contra del SAPS que mai s'ha manifestat a favor dels altres equipaments que ens manquen al barri, i ens dibuixen un panorama apocalíptic d'indigents pertot arreu, matalassos abandonats, alcohòlics, toxicòmans, pederastes i altres «amenaces» absolutament inventades. Qui s'hagi pres la molèstia d'informar-se a fons del que és un SAPS, aquí o a qualsevol altra ciutat espanyola, no es pot manifestar en contra de la implantació d'un equipament com aquest (al contrari, pensaria que a Palma en farien falta dos o tres més). A un SAPS s'acullen persones que passen per uns moments difícils sense sostre ni feina i se'ls ajuda a normalitzar novament la situació en el menor temps possible; qualsevol de nosaltres ens hi podem trobar i voldríem que el servei fos digne i eficaç. Volem deixar constància de la nostra solidaritat amb aquesta gent i de la nostra aposta per una convivència pacífica amb el barri i dins el barri, reivindicant però que se'ns escolti ara quan plantegem novament les reivindicacions davant els dèficits que arrossega històricament el Molinar.

Atentament,

Domingo Morales Paredes, M. A.
Canosa, E.Montoliu i una quarentena de signatures que donen suport a l'escrit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.