muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Gols en pròpia porta a Cort i excuses per justificar el que és injustificable

La setmana ha estat calenta -mai millor dit-. Les sortides nocturnes de Javier Rodrigo de Santos s'han fet famoses a tot l'Estat. A l'Ajuntament tothom ho lamenta, però ningú més no n'assumeix responsabilitats. No en vull fer sang però algú validava les factures, algú acompanyava l'exregidor d'urbanisme a les seves marxes nocturnes, algú veia que els comptes de la targeta de crèdit no sortien, etc.

Talment com el Mallorca, al qual ahir no li va sortir res durant la segona part. A la primera part, i amb un gol a zero a favor, els mallorquins feren un recital. No estam acostumats a veure un Mallorca tan ben plantat al camp, amb tanta iniciativa, amb tanta empenta, amb oportunitats, amb ganes..., però el miratge s'acabà amb la segona part. L'Espanyol es trobà millor al terreny de joc, marcà un gol i el Mallorca es desfeia a poc a poc, encara que continuava amb contraatacs interessants.

Com interessants són les notícies que surten cada dia sobre l'afer Rodrigo. Interessants i lamentables. Fa una sèrie de dies vaig escriure que no em podia creure el que es contava. Ara he canviat. Cada dia surt una nova notícia més espectacular que l'anterior i, per tant, ara ja no posaria la mà al foc per res. Ja es diu que els 50.000 euros no eren res, que hi havia viatges a Suïssa, que l'exregidor duia un maletí amb utensilis sexuals, que convidava a orgies, i que, justament, la festa més grossa la va muntar el dia de la celebració del 50è aniversari de Jaume Matas.

Tot plegat és trist perquè mai no és agradable que algú ho passi malament i per les conseqüències negatives que té el fet sobre la seva família i, sobretot, sobre els fills.

Rodrigo de Santos té tots els punts per anar a la presó i és per això que s'han iniciat una sèrie d'accions per evitar-ho: ha tornat els doblers, es diu que tot és per les drogues i un trastorn psicològic, indica penediment... És una bona estratègia per eludir un final més fatal encara, però no ens ha de fer oblidar la responsabilitat i les responsabilitats que s'han de demanar.

El cas Rodrigo de Santos era conegut dins l'Ajuntament, la seva targeta feia dos anys que treia fum, i sembla mentida que ningú no es fixàs per on anaven les coses. Un regidor d'Urbanisme és el regidor amb més poder dins un ajuntament. A més, Rodrigo era el coordinador municipal i, en aquest sentit, no s'entén com les drogues li feien perdre el nord en els temes sexuals i no l'afectaven en la seva gestió municipal. Sembla mentida que ni els més propers no intuïssin res de res.

El que sí s'intuïa a Montjuïc -per cert, un estadi que des del 1992 cau a trossos- era que el Mallorca podia arribar a perdre, i així va ser. Les excuses poden ser moltes, va existir una falta prèvia al segon gol, però la falta es va produir a 80 metres de la porteria, i entre falta i gol es va produir una jugada amb participació de sis jugadors. Ja teníem dos gols en contra i un Mallorca que només protestava i es carregava de targetes. El Mallorca és l'equip que ha estat sancionat més vegades per protestes. El seu preparador físic protesta contínuament, els jugadors no callen mai, sempre tenen l'excusa de l'àrbitre, etc. Ahir va ser trist el que vàrem veure perquè un error arbitral és inevitable, una jugada fallada també, però protestar, insultar, cridar al conjunt arbitral és un gran error. I encara és un major error que la gresca la muntin aquells que estan còmodament asseguts a la banqueta, que estan més freds que els jugadors, que tenen temps de pensar una mica més. Aquí el Mallorca s'equivoca molt perquè aquest camí no és un bon camí. Sempre es poden trobar excuses per justificar una acció, però el Mallorca no pot fonamentar-se en excuses que amaguen què és el que està passant realment. No passarem pena, però estam a dos punts del descens i ara ens queden el València, el Madrid, el Barça, el Sevilla... El futur és, com a mínim, incert.

Ja estic desitjós de veure els diaris de demà. Veurem més vídeos? Sabrem la llista dels polítics que acompanyaven Rodrigo de Santos? Sabrem si és veritat que anava a Suïssa i què feia allà?

Esperem que això s'acabi, que la Justícia actuï, que si l'exregidor està malalt es recuperi, i que es prengui nota del que ha passat.

I el Mallorca esper que faci una reflexió sobre la seva actitud als terrenys de joc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.