algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Anem alerta amb les travelades

La mentida és una asserció feta conscientment contra la veritat. Així de senzill diu el DCVB Alcover-Moll el que és una mentida. I és cert, tan clar com l'aigua. En el nostre cas, però, tot i que és difícil de trobar un grup de persones pertanyent a una formació política que ens hagin enganat, amb mentides, tant com la gent del PP local (o colonial), l'estatal és molt pitjor fins i tot es podria jutjar el que fou el seu cap per les mentides que digué i que provocaren crims contra la humanitat, avui no parlaré d'això, ja que tothom coneix prou bé el seu tarannà.

De l'altre partit estatal, el PSOE, sí que en parlaré. Ha estat, i és encara, un partit on els seus dirigents amb cara de bons al·lots han intentat entrar-la dolçament i a poc a poc, empenyent suaument fins que arribi allà al fons sense que es noti l'efecte, perquè el que pretenen és que quan t'adonis que estàs embarassada, l'infant ja hagi fet la primera comunió. I després, és clar, ja ningú voldrà saber res de la mort d'en Berga, i bona nit si et colgues. Però en el fons les idees on ens volen fer arribar són les mateixes que les del PP, i les mentides també.

Fou a la dècada dels anys vuitanta quan en Felipe Gonzáles i n'Alfonso Guerra prometeren que si guanyaven les eleccions crearien 700.000 nous llocs de feina. Guanyaren les eleccions i no només no crearen els llocs de feina que havien promès, sinó què si es descuiden en creen 700.000 més, de nous llocs d'aturats. Que quedi clar, no dic que no fessin tot el que pogueren (tampoc sé si ho feren), el que dic és que prometeren una cosa i en feren una altra. I això són mentides. També prometeren (encara ens recordem) que si guanyaven ho tenien ben decidit, a l'OTAN, d'entrada, NO. Doncs bé, com que guanyaren fou, a l'OTAN, d'entrada, SÍ. Jo aquí no pos en dubte si s'hi va entrar, perquè era millor i en no quedava més remei, enteneu-me bé, el que dic és que varen dir NO, i va ser SÍ. Més mentides!

I què us he de contar d'en José Luis Rodríguez Zapatero que no conegueu tots: «Respetaré el Estatuto que salga del Parlamento Catalán» va dir abans de les eleccions, que una vegada guanyades, se'n va oblidar per complet, vull dir que ens va mentir del tot, jo mateix el vaig sentir a un programa de TV dir que ell mai havia dit aquestes paraules. Jo no poso en dubte si els poders militar, polític, eclesiàstic i econòmic de l'Estat l'han engrunat i no li han deixat fer el que ens va prometre. No. Jo el que dic ben fort, clar i català és que ens va dir una cosa i n'ha feta una altra. És bo d'entendre. No és ver? Mentider, més que mentider!

Aquí, al nostre país, el cap dels socialistes no és gaire enfora del tarannà mentider al qual ens tenen acostumats els dirigents del PSOE estatal (tant els espanyols com els del PP en la majoria de qüestions que ens toquen de ple). Abans de les eleccions de l'any passat va dir que si governava aturaria la construcció del nou hospital de Son Espases. Sí, sí! Sí que el va aturar. Dos mesos durà l'aturada per entrar-la dolceta, i a seguir, que aquí no passa res. Enteneu-me bé el que vull dir; jo no poso en dubte si es fa al millor lloc o no, ni si es fa a Son Espases, perquè no queda més remei. Tampoc no retrec al senyor Antich que no hagi fet tot el que va poder per aturar l'obra de cop i fer l'hospital en un altre lloc. No, no és això, jo al seu lloc hauria dit que faria tot el que pogués per intentar de construir l'hospital en un altre lloc, però no, ell per arrabassar vots als altres partits prometé que l'hospital no es faria a Son Espases, tot i saber que no ho podria complir, i d'això se'n diu esser mentider. Fins i tot puc entendre que qualsevol persona en el seu lloc no li hauria quedat més remei que fer el mateix que ell ha fet. No, jo no pos en dubte la seva bona fe ni que faci el que ell creu que és millor per a tots, que estic segur que ho fa. No, no és això. El que jo dic és que ell ens va prometre que si governava aturaria l'obra i el nou hospital no es faria a Son Espases. Doncs, bé, governa i el nou hospital es fa a Son Espases. Queda clar? De tal arbre, tal tió! O perquè ens entenguem millor, de tal PSOE tal PSIB. Sobretot convé tenir-ho present ara que vénen unes altres eleccions, i anem alerta, perquè l'home (i també la dona) és l'únic animal capaç de travelar dos cops amb la mateixa pedra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.