nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Museu Marítim

Aquests dies s'ha presentat una exposició a Palma amb el nom de Xavier Pastor.El clam del museu marítim. Es tracta d'una exposició homenatge a Pastor, i jo diria que a molts d'altres, que han lluitat des de fa dècades per la preservació del nostre patrimoni marítim, la seva difusió, el seu estudi, i la creació del Museu Marítim. Efectivament, la creació del Museu de la Mar "denominació que consider més adequada" clama al cel. Si en aquest país nostre el món no es reinventàs cada quatre anys, algú hauria parat l'atenció que durant la legislatura 1999-2003 el Govern de les Illes Balears va fer un pla cultural per quinze anys. Allà hi figura un apartat dedicat a infraestructures on el Museu de la Mar es presenta com a element prioritari i bàsic. Cinc anys després de l'estudi, i trenta després de les peticions de l'associació d'Amics del Museu Marítim, encara continuam amb una idea embrionària. Hem de ser justos i hem de dir que es va avançant, l'actual Conselleria de Medi Ambient ha creat una Direcció General de la Mar que, per mi, té un objectiu clar: procedir a la creació del Museu.

Crear un Museu no és senzill, fa falta un bon pla, uns especialistes en el disseny d'aquests espais, un pla museològic, un pla museogràfic, un espai, un pressupost, etc. Sembla que la voluntat política hi és, ara falta l'execució. I després de tant de temps no hem de dubtar que l'execució és el més important, perquè de paraules ja n'anam servits.

Ho contes i no s'ho creuen, com és possible que a Mallorca no tenguem un museu de la mar? Com és possible que a un lloc (una illa!!!) on la mar hi juga un paper preeminent, no tenguem un equipament dedicat a vèncer l'estacionalitat turística, crear turisme cultural i dotar de mitjans interpretatius els ciutadans que hi vivim?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.