cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Laffite i Roig

No ens adonam del que tenim fins que ho perdem. Divendres passat moriren dues dones d'empenta que han fet un gran servei a la cultura catalana. Una, Maria (abans Dolors) Laffitte va ser una veu emblemàtica del moviment renovador de la cançó catalana i occitana. L'altra, Glòria Roig, actriu i germana de la desapareguda escriptora Montserrat Roig, també va deixar la seva petjada en el teatre català contemporani. Sovint ens queixam de la manca de referents culturals, de patums per estimular la creació. Més ens queixam de la manca de referents femenins, i no és així. El mal és que ho valoram quan ja és massa tard.

Montserrat Roig

Parlant de l'escriptora, és bo recordar la seva passió per Formentera. A l'exterior de l'hostal dels Pujols, una petita placa rememora que fou allà on Montserrat Roig va escriure L'hora violeta. Si algú vol fruir de la novel·la en plenitud, pot anar a llegir-la allà on va ser escrita i descobrirà la força i el color d'aquesta hora, mesclada amb la màgia de la petita pitiüsa.

Delgado a Calvià

Residents a Calvià ens fan arribar la seva opinió després d'escoltar una entevista amb el batle Carlos Delgado ahir per la Cope, en el sentit que es dedica «exclusivament i al cent per cent» al municipi, perquè les seves absències del consistori són moltíssim més perllongades que les seves presències.

Dotze autocars a l'Auditòrium

Unitat per les Illes està posant tota la maquinària en marxa perquè el míting central de la coalició, que tindrà lloc dissabte que ve, 23-F, a l'Auditòrium, sigui un èxit. Dotze autocars partiran de diferents pobles en el que ha de ser «una demostració de mallorquinitat». També volen tothom amb les banderes desplegades. L'Auditòrium «ha de ser una mar de senyeres mallorquines, quadribarrades i fins i tot estelades. Tota la simbologia que ens uneix ha de ser present a l'acte». Així mateix, se cercarà que a l'escenari pugin destacats membres que componen la coalició».

Son Banya a TV-1

La primera cadena de RTVE va emetre ahir vespre, per a tot l'Estat, un reportatge sobre Son Banya que mostra la venda de drogues i les condicions en què viuen els seus habitants. El telediari de les tres ja va anunciar aquest reportage, senyal clar de la importància que donaven al tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.