algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Educació per a la ciutadania?

Tornem a la polèmica!
Després de temps de disputes sobre aquesta assignatura per part dels partits polítics, bisbes, pares i mares, etc., etc., arriba el moment de donar-li forma en aquesta comunitat.

No ens pensàvem mai que el PSOE, que regeix la Conselleria d'Educació i que ha defensat aferrissadament aquesta matèria per la importància dels seus objectius, com són la formació de nous ciutadans democràtics i que respectin els valors que representen els Drets Humans, tingués una actuació tan hipòcrita. De cap altra manera no es pot dir fer el que estan fent amb aquesta matèria: En primer lloc, posar-la a 2n d'ESO amb una hora lectiva setmanal. Qualsevol amb una mica de sentit comú és conscient que en tan poc temps és impossible impartir uns mínims coneixements, més encara amb l'edat dels alumnes.

En segon lloc, al Batxillerat la inclouen a la Filosofia amb el títol «Filosofia i ciutadania», i ens lleven una tercera part del temps del qual disposem ara, és a dir, en lloc de les actuals 3 hores ens deixen 2 hores setmanals. Crec que és molt difícil poder afegir continguts en menys temps, per això ens sembla una contradicció i una hipocresia. L'assignatura de Filosofia és una matèria recomanada fins i tot per la UNESCO, i amb aquest fet queda menyspreada.

Per tot això, vull manifestar el meu desacord amb aquesta situació, i donar a conèixer als que no hi estan a favor, de l'assignatura, que no pateixin: no hi podrem aportar quasi res, la qual cosa no sé si és el que es pretén.

Rosa Muntaner Aguilar, Professora Filosofia IES Pau Casesnoves. Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.