lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Ciutat de Palma

Dins el marc de les festes de Sant Sebastià -unes festes que han funcionat prou bé, a pesar de les múltiples polèmiques suscitades- es varen lliurar els premis Ciutat de Palma, al Teatre Principal de Palma.

Els Ciutat de Palma han viscut una vida complicada, però, sens dubte, va ser durant la darrera legislatura quan varen entrar en una crisi d'identitat tan destacable com lamentable. La introducció d'alguns elements desnaturalitzadors que els feien perdre uns dels seus principals valors, ser instrument de normalitat lingüística i cultural, els posaren en perill. Eren moments en els quals el Partit Popular està obsessionat pel bilingüisme. Bé, perdó, en realitat estaven obsessionats per aconseguir fer bilingüe allò que era monolingüe en català, però en canvi ja els anava bé que el que era monolingüe en castellà continuàs així in secula seculorum. En definitiva, no varen entendre mai que la nostra llengua necessitava territoris d'exclusivitat si volia tirar endavant.

Deixem, però, aquests capítols tristos de la nostra història recent i anem a parlar del present.

Avui els premis Ciutat de Palma recuperen el seu esplendor. Sembla que la regidoria de Cultura, amb Nanda Ramon al seu capdavant, tenen les coses clares: uns premis que reconeixen la tasca creativa, que contribueixen a la nostra normalitat cultural, que són elements claus per a la normalització lingüística, que ens situen de manera destacada en el mapa dels territoris de llengua catalana, que estimulen els joves creadors, que se celebren en el marc d'una festa cultural anual de primer ordre, etc.

De fet, dins la tasca continuada i poc publicitada de les institucions públiques són ben necessaris grans actes públics, com els que visquérem al Teatre Principal, per compartir amb la ciutadania els objectius polítics.

El camí per fer és, sens dubte, moltíssim però la línia encetada és ben positiva i hi ha motius per tenir esperança en el futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.