nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

Rajoy i nosaltres

Després de fracassar de manera estrepitosa amb la teoria de la conspiració, el Partit Popular veu ara l'oportunitat de treure rèdit electoral de la situació econòmica. El seu líder, Mariano Rajoy, va fer ahir un discurs rotund, en acusar el Govern de Rodríguez Zapatero de provocar amb la seva ineficàcia el refredament de l'economia i l'angoxia de les famílies que no arriben a final de mes. Així, va prometre que si surt de president els espanyols «viuran millor», perquè Espanya serà una «potència econòmica important en el món».

Els discursos electorals s'han de contemplar amb totes les reserves, però aquest de Rajoy, amb alarmant preocupació. Un govern de dretes a Madrid seria el pitjor que li podria passar, a hores d'ara, a la nostra Comunitat, que Jaume Matas deixà endeutada fins a l'extrem. L'experiència ens ha demostrat que, comandi qui comandi a Madrid, el seu objectiu és «estrangular» el nostre govern si no és del mateix color. És lamentable i possiblement antidemocràtic, però cert.

Es fa difícil pensar que Rajoy sigui ara el president adequat per a les Balears, més encara si ha de convertir Espanya en una «potència econòmica» fent guerres per petroli, com en temps d'Aznar. En política institucional, allò que la Comunitat necessita és una veu pròpia al Congrés que reivindiqui els greuges, denunciï l'espoli i tregui els colors tant al PP com al PSOE. Necessita també diàleg i comprensió en els ministeris. Per això, fa paüra imaginar Rajoy i Antich tres anys un davant l'altre, amb cara de bou, amb les mancances en educació, sanitat, medi ambient i infraestructures que patim i que han superat satisfactòriament territoris peninsulars que ens volen vendre com a «pobres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.