cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Per una coalició nacionalista al Congrés

Aquests dies, mentre s'estan negociant els Pressupost Generals de l'Estat veim, una vegada més, la importància que pot tenir disposar d'un representant al Congrés dels Diputats. D'exemples en trobam molts al llarg de l'any, exemples que solen anar relacionats amb dos grans noms, competències i finançament. La reconversió de l'oferta turística, la sanitat, l'habitatge, la immigració, l'ensenyament, la diversificació de la nostra economia, el tren i altres infraestructures, la gestió dels aeroports, són els exemples més destacats de qüestions que depenen de Madrid, de qüestions que es decideixen en funció de la força que les Illes Balears tenguin al Congrés dels Diputats.

Vivim uns temps que són molt importants pel que fa a qüestions territorials i autonòmiques i el debat sobre el model d'estat està permanentment damunt la taula. Aquest serà un dels temes essencials de la propera legislatura; el cas basc, l'estatut català, el desplegament del nostre estatut, són temes prioritaris del present i del futur immediat, i cal que nosaltres, en clau sobiranista, hi diguem la nostra amb la màxima força possible.

Com ja he dit són molts els motius pels quals tenir veu pròpia al Congrés és de gran importància. Els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears sempre hi hem estat representats per membres del PP o del PSOE i hem pogut comprovar que no ens ha acabat d'anar bé mai. Els dos partits espanyols mai tenen les Illes com a prioritat i sempre quedam supeditats a les seves dinàmiques en clau espanyola. És molta la gent que no voldria veure un govern central amb Rajoy, Acebes i companyia al capdavant, i molta també a la qual no li agrada que Zapatero es quedi només en promeses i bones paraules, que deixi governar el PP a Navarra, o que retalli competències autonòmiques quan li interessa.

És a tota aquesta gent, a tots aquests ciutadans illencs, a qui els volem plantejar l'opció d'una gran Coalició Nacionalista. Una Coalició que inclogui tots els partits que tenen realment les Illes com a prioritat. Una Coalició àmplia, útil, pragmàtica, adreçada a una majoria i amb l'objectiu de més i millor autogovern, de més i millor finançament.

Aquesta Coalició hauria d'incloure des de d'UM fins a Esquerra, des del PSM fins a Gent per Formentera passant per molts de petits partits independents (Son Servera, Santa Margalida, Costitx, Artà ...) i per amplis sectors de la ciutadania i de la societat civil.

Una Coalició capaç de sumar esforços i complicitats per aconseguir els 45.000 vots que ens atorgarien el diputat.
Ara tots governam junts, en un lloc o en un altre, i feim possibles governs progressistes i nacionalistes a la majoria de municipis, al Govern del les Illes i a tots els consells insulars. Si som generosos, els més grans els que més, i si sabem prioritzar allò que realment ens uneix, serem capaços de fer un projecte que il·lusioni la nostra societat i la tengui com a prioritària davant d'altres interessos que no tenen les Illes com a primer objectiu.

Des d'Entesa per Mallorca impulsam aquest nou projecte, aquesta nova manera de fer. Volem que passin coses distintes, sumar per acostar-nos als sectors socials més amplis. Si tots hi som, el projecte és engrescador i el diputat és més possible que mai. El repte és difícil però la gent d'Entesa per Mallorca farem tot el possible per assolir-lo.

Biel Huguet, president d'Entesa per Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.