algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Crítiques a Son Pons

Fonts socialistes del Govern asseguren que en el Consolat es veu «utòpic» fer l'hospital de referència a Son Pons, una zona rústica aferrada al polígon de Son Castelló situada no lluny del final de la Via Asima. «Només la saturació del polígon fa desaconsellable construir allà una gran infraestructura sanitària. A aquella zona, tal volta hi manquin moltes coses, però no ambulàncies dins una immensa àrea de serveis amb embussos de trànsit, inclosos moltíssims camions i vehicles pesants».

L'anell verd de Palma

La incapacitat del Govern Balear de trobar un solar alternatiu a Son Espases (no hi ha res en condicions i assumible econòmicament) pot tornar a l'actualitat una iniciativa del Govern Matas de fa uns deu anys i que quedà a no res: la creació de l'anell verd i públic de Palma a partir dels terrenys actualment propietat del Ministeri de Defensa que l'envolten. És el cas de la Base General Asensio, que arriba fins al Coll de la Creu, també de Puntiró i d'altres. Defensa té nombroses propietats a Mallorca, des de Cala Figuera (Calvià) fins a Cap de Pinar (Alcúdia) i passant per no poques extencions d'altres bandes de l'Illa. Mentrestant, Palma s'asfixia per manca d'espais verds propers a la ciutat. També corre el rumor (infundat i incontrastable) que a les proximitats de la Base General Asensio es va fer fa anys una forta inversió defensiva: silos de míssils per protegir Mallorca en cas de conflicte.

Preocupació per la bombolla

Hi comença a haver autèntica preocupació per la bombolla immobiliària a Mallorca. El nombre de pisos i cases que es troben en el mercat i que no es venen comença a ser alarmant. Promocions fetes a les rodalies de Palma amb previsió de ser venudes amb facilitat no troben en bona part comprador. Es tracta tant d'adossats com de pisos. De moment els preus no davallen, i les previsions és que es mantinguin estables. Però... comencen a haver-hi nervis. La permissivitat constructiva dels darrers anys, que s'han repartit llicències a balquena, també passa factura. En tot cas, aquesta vegada el Govern de centresquerra no tindrà cap necessitat d'aprovar una moratòria urbanística com féu a principis de dècada. No farà falta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.