algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Immersió lingüística i Jihad Hispànica

Amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, que es va celebrar el passat 26 de setembre, la Comissió de la Unió Europea que se n'ha cuidat va proclamar que el sistema d'immersió lingüística que du a terme la Generalitat de la Catalunya central és un model a seguir. Igualment, els experts de la Unió Europea han avalat la promoció de l'idioma català que es practica tant a l'administració com a les empreses del Principat.

No sé si heu reparat com la Jihad Hispànica (vénc a dir l'emissora de ràdio beata falsa i el diari d'extrema dreta) no piulen ni poc ni gens. Imaginau-vos la guerra santa que durien a terme a hores d'ara contra el nostre idioma si la Unió Europea hagués criticat aquest model de restauració lingüística. Però bé, això no ens ha de venir de nou. Una altra cosa, però, sí que ens ha d'estranyar: no hi ha cap mitjà de comunicació català que tampoc en bravegi gens. Ben segur que si la Jihad Hispànica hagués tret l'espasa contra el català, els mitjans del Principat haurien començat a fer el cantet de sempre, que hem de revisar què hem fet bé i què hem fet malament, que potser no ens hem sabut explicar prou bé i totes aquestes misèries. Això si no es posaven a envestir tot dret contra la noble causa que és la recuperació de qualsevol idioma amenaçat.

Crec que a les Balears i Pitiüses, ara que encara podem dir que estrenam govern, tenim un bon aval per seguir el mateix camí i tirar endavant les mesures que convenguin perquè el nostre idioma torni a tenir la condició de llengua principal de comunicació en el seu territori històric. També, des d'aquestes illes, els professionals de la comunicació ara tenen una bona ocasió de donar exemple als del Principat, tan encallats com estan en l'acomplexament de ser catalanistes "o, fins i tot, catalans" i tenir criteri propi i treure una mica de pit. És la Unió Europea, que ens diu que anam bé i ens dóna una ditada de mel. I la UE és una unió d'estats que no és que simpatitzin gaire, precisament, amb les nacions que no en tenen, d'estat, i que van en camí de fer-se'n un.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.