algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Quin metro!

Ben arreglada està Palma si cada cop que plou el metro s'inunda. Una infraestructura caríssima, feta a corre-cuita per ser inaugurada abans de les passades eleccions i teòric símbol de modernitat de Palma s'ha convertit en una vergonya tercermundista. La situació ja seria deplorable si aquesta obra s'hagués fet amb els propis recursos autonòmics, però és que a sobre l'obra s'aconseguí a cop d'endeutament públic. L'actual deute de la Comunitat Autònoma és de 3.000 milions d'euros (al voltant de mig bilió de les antigues pessetes), la major part del qual és a causa de les grans obres públiques realitzades durant el quadrienni 2003-2007 en el mandat de Jaume Matas amb autopistes, desdoblaments i variants per totes bandes. Caixes i bancs són els grans creditors de l'autonomia balear. I enmig d'aquesta sensació d'asfíxia financera, resulta particularment dolorós haver de tallar, un cop més, un servei públic per la pluja.

Ja és ben hora que les empreses responsables de les obres es posin a fer feina de bon de veres per solucionar el problema. Però no cal oblidar, tampoc, que desenvoluparen la seva tasca literalment a marxes forçades perquè tenien a curt termini data límit d'inauguració. Cal recordar els problemes que es produïren duran les obres al Parc de les Estacions, al col·legi Santa Isabel o els problemes del fum de les màquines davall terra. Tot plegat, si sumam imperfecions tècniques, calamitats a causa del mal temps i endeutament ofegant, tenim com a resultat una autèntica sensació de desgavell.

L'actual conseller de Mobilitat, Biel Vicens, té una feinada per endavant si vol racionalitzar la situació. De moment, l'únic que pot fer és tallar el metro cada vegada que plou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.