algo de nubes
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Plaça Ramon Franco

La comissió de Toponímia de Cort ha confirmat que la plaça de Tinent Coronel Franco de Palma no està dedicada al dictador Francisco Franco (que tenia aquesta graduació quan formava part de La Legión), sinó al seu germà, l'aviador Ramon Franco. Com se sap, Ramon Franco va estar devora el Caudillo un cop començada la guerra civil, però abans era d'idees progressistes i republicanes. Ramon Franco morí en accident d'aviació durant la guerra molt a prop del cap de Formentor. Sempre han existit sospites sobre aquell misteriós fet. Mai no s'ha aclarit del tot malgrat l'omnímode poder que tenia Francisco Franco per esbrinar les coses, si volia.

Lobby de Dones  

Per cert que la comissió de Toponímia municipal ha convidat el Lobby de Dones perquè faci aportacions sobre quins noms de dones de rellevància podria tenir un carrer dedicat a Palma. Com se sap, la supremacia masculina en els noms de carrers és aclaparadora. També és una ciutat molt militaritzada, amb presència de generals, i almiralls i de totes les èpoques. Resten per honorar moltes feministes, escriptores i creadores que han lluitat molt per la dignitat de les dones tant de Mallorca com d'arreu del planeta.

De nom, Biel  

Una dona de Monroig del Camp (a prop de Reus) ha posat al seu fill el nom de Biel en honor a Biel Majoral, per la seva actitud ètica en haver-se negat a participar en l'acte inaugural de la Fira de Frankfurt ja que l'Institut Ramon Lull li va impedir cantar Jo som català. Aquesta dona ha fet saber a Majoral la seva solidaritat i la seva decisió que el fill dugui el nom del cantautor mallorquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.