nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Solstici d'estiu

Aquests últims anys hem pogut conèixer noves fornades de poetes gràcies a una proposta molt interessant que ens arriba des de Búger. Ja fa deu anys que Antoni Caimari â"si no existís, ens l'hauríem d'inventar, amb la seva aura de bruixot cultural i el seu posat de guru curull de saviesa i bonhomiaâ", president de la Fundació ACA, reuneix en un llibre poemes d'autors joves provinents de les Illes, València i Catalunya. La iniciativa compta també amb la col·laboració d'Antoni Gost â"un altre personatge entranyableâ", que coordina l'Aula Poètica d'aquest paradís cultural ubicat a Son Bielí, i de la Fundació Joan Amengual i Pericàs de Campanet. Després d'haver passat per Mallorca, Menorca, Eivissa i Barcelona, el passat dissabte 21 de juliol es presentà el llibre al Consell de Formentera, en el primer acte que acollia la institució recentment creada. L'esdeveniment comptà amb la presència dels autors seleccionats a l'edició d'enguany â"Clara Fontanet, Esteve Portes, Blanca Ripoll, Alfons Navarret i Eduard Escoffetâ", que oferiren al públic una lectura, breu però intensa, tan rica i profitosa com diversa, dels seus poemes, així com d'alguns representants polítics i de l'incombustible Antoni Caimari, un agitador cultural de primera magnitud que enriqueix l'oferta cultural de la nostra Illa amb diverses activitats que engloben la música, la literatura, la gastronomia, etc.

A més de l'oportunitat de publicar per primera vegada â"el cas d'Alfons Navarret és un tant excepcional, tant per la seva edat, que ja passa amb escreix la trentena, com pel nombre de publicacions que ja té al seu abastâ", un dels aspectes primordials d'aquesta experiència sens dubte és la possibilitat de compartir temps i llocs, d'intercanviar punts de vista i preferències literàries, de trobar fílies i fòbies, de conèixer món i de tractar amb gent, de viure la vida amb passió i alegria, de mostrar als altres la producció pròpia, de mantenir uns lligams d'amistat i renovar la il·lusió dia rere dia...

El llibre porta un cd amb els poemes recitats pels mateixos autors i acompanyats per la música del grup Waiting the widow, la qual cosa aporta un valor afegit als versos d'aquests joves poetes que ens han d'oferir encara moltes lectures plenes de gaudi. Algú va dir que la joventut és la primera lluita perduda, però em sembla que ells han guanyat la batalla contra el silenci. Enhorabona!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.