algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Responsabilitat política als terrenys de Son Espases

Sr. director: Fa gairebé dos mesos de les eleccions i a Son Espases les coses segueixen igual. Les màquines no paren de fer feina, i si m'apurau diria que van més ràpid que mai. La gran promesa d'aquesta legislatura està fent aigües.

És necessari recordar als que ara ens governen, el perquè estaven en contra d'aquest projecte quan estaven a l'oposició? Crec que la resposta hauria de ser que no, però ho faré per refrescar la memòria.

1-El canvi d'ubicació de l'hospital va ser una decisió política i no tècnica, envoltada de sospitoses compres de finques properes a Son Espases, que fan pensar en tràfic d'informació privilegiada.

2-No es va fer cap estudi d'impacte ambiental, que confirmàs que la ubicació de Son Espases fos la més factible. Aquest estudi es va fer posterior a l'elecció.

3-No es va fer cap estudi de mobilitat a la zona. Actualment la rodona entre la carretera de Valldemossa i el Camí dels Reis ja es col·lapsa entre la gent que puja a la UIB i els treballadors/es dels dos polígons industrials, el de Son Castelló i el de Ca'n Valero
4-La finca no té connexions ni a l'electricitat ni al clavegueram o aigua potable.
5-L'Ajuntament de Palma va ser tan generós que va decidir comprar la finca de Son Espases a un preu superior a què va posar un peritatge extern, i després va cedir-la al Govern.

6-No es van tenir en compte les sèquies que passen per la finca de Son Espases, la de la Vila i la d'en Baster, que estan declarades com a Bé d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca.

7-El projecte de construcció del nou hospital a Son Dureta ja estava pagat i es va indemnitzar.
8-Es va tornar a pagar al mateix arquitecte per fer el projecte de Son Espases (realment aquest home deu estimar molt el Govern Balear).
9-La licitació de les obres també va estar envoltada de problemes. La prova és la demanda que OHL més tres empreses han portat al Tribunal.
10-En iniciar-se les obres, s'han destrossat part dels Béns d'Interès Cultural, s'han trobat restes que han estat obviades per l'empresa constructora i destruïdes.

11-No hi ha hagut cap arqueòleg o arqueòloga fins que la plataforma no ho ha denunciat reiterades vegades.
12-I tot un seguit llarg etcètera que farien aquesta carta molt llarga.
Demanam responsabilitat al nou Govern i que comenci amb bon peu aquesta legislatura. Com més temps deixin passar per prendre la decisió més complicada serà aquesta. Siguin valents i defensin tot el que defensaven quan estaven a l'oposició.

Núria Llabrés Prat.
Secar de La Real. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.