cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Mal d'endevinar

Des de dintre veim mig rostre guaitant a l'altre costat del mostrador. Després de voltar tots els finestrals, i en un moment de feina, quan han coincidit dos clients al mateix temps, es nota sobtadament, la seva presència a dintre de la botiga. Porta un vestit i ha sigut entrar i posar-se a la gotzoneta, rere una góndola de novetats, tan acotada que si no hi penses, no sembla que hagi entrat ningú.

Mentre vaig despatxant els clients un rere l'altre, he observat com he pogut, com es desplaçava en ziga-zaga entre les novetats, sense aixecar-se, tot mirant els llibres de butxaca i de tant en tant, deixant anar una miradeta furtiva, molt disssimuladament i de forma ràpida tornant a la seva curiosa recerca. Mentre atenia el telèfon, s'ha desplaçat al pis de dalt, veloç, però quasi sense fer soroll, de forma tant ràpida, que encara dubtava de si havia marxat. No. De la noia del vestit no en sabem res, no és una clienta de la casa i no n'hem pas sentit la veu. És mala d'ubicar, i no coneixem l'idioma que parla, si és que parla. Aprofita l'angle mort de l'altra sala, i quasi no la podem seguir, mentre tresca els llibres de la secció de salut i autoajuda. Si fos la típica clienta de novel·letes d'estiu, de novetats a la carta o que cerca que la recomanin, ja hauríem entrecreuat algun mot. Si fos la clienta que sol cercar assaig sobre sexualitat o filosofia o, fins i tot, literatura de viatges, ja n'hauríem sentit la veu. O si fos la típica noia simpàtica del P.P. d'aquestes que quan entren, tot d'una et demanen : «todo lo teneis en mallorquín?» li podríem recomanar: La importancia del diàlogo, Saber delegar, El poder de la negociación, Saber hablar en público...y en privado, Hablar (de verdad) catalán en la intimidad o Es fácil pasar a la oposición si sabes cómo. Per altra banda, si triàs un llibre infantil, per algun fillet, l'estaríem orientant segons l'edat de l'infant, però aquest és un cas mal de seguir, car no ens demana res i no acaba de trobar el seu lloc a la botiga. Cada cop que ens apropam, sembla que s'allunyi i ens miri amb recel, com si la posassim en perill.

Abans de poder decidir res, de poder trencar el gel amb aquesta persona, en una revolada deixa la fitxa i l'import exacte en un bitllet. Quan li anàvem a demanar si volia una bossa, reacciona contrariada i marxa quasi corrents. Caminant veloçment i desapareixent al primer cantó. Mentre pico l'import amb el títol, em sorprenc del llibre que acab de vendre, però tot acaba quadrant: Supera tus miedos de una vez por todas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.