algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

ARCA

Dijous a vespre molta de gent es congregava a Can Weyler per saludar la calor i donar suport a ARCA.
ARCA és una institució. Reivindicació, difusió, estudis, publicacions, etc., són els avals d'ARCA i tota la gent que hi ha al darrere.
Com deia, molta de gent va ser present a la festa: el President Antich, la Presidenta Armengol, la Batlessa Calvo, la Consellera Galmés, la Consellera Mascaró, la Tinent de Batle Cerdó, la Regidora de Cultura Ramon, directors generals, diputats, etc. De fet, crec que només faltaven aquells que han anat a practicar-se una operació ràpida de canvi de sexe per veure si podien entrar dins el nou govern.

Vaig fer comptes i si cada polític assistent agafàs un petit compromís amb ARCA aviat, l'entitat que defensa el patrimoni i sobreviu a un edifici que cau, tendria bona part dels seus problemes solucionats.

ARCA necessita una seu en condicions i Can Weyler és el lloc idoni perquè l'entitat l'ha utilitzat durant anys, perquè es recuperaria un espai d'un valor patrimonial notable, perquè es troba a un indret ideal... Avui per avui l'edifici és propietat del Bisbat i la venda a un privat pot ser immediata. Els diferents governs podrien arribar a molts d'acords amb l'Església: la compra "uns dos milions d'euros"; l'intercanvi "si l'Ajuntament va cedir solars al Bisbat, el Bisbat pot cedir espais a les institucions, no?; el lloguer amb opció de compra, etc.

La legislatura 1999-2003 la compra de Can Weyler va estar a punt de produir-se. Aquesta legislatura ha de ser la de la compra i rehabilitació de l'edifici. ARCA s'ho mereix i els ciutadans de Palma també.

Es tracta d'una simple qüestió de racionalitat. Quin sentit té construir un centre d'interpretació de Palma a la façana marítima quan tenim Can Weyler, el quarter d'Intendència, Can Serra o Can Fàbregues abandonats? La lògica els donarà la resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.