De Sisa al Líban
Aquesta ha estat una setmana estranya. Una setmana de commemoracions diverses, algunes d'elles ben curioses i merescudes. També ha estat una setmana de descobriments. Començaré per aquests. Dijous passat, a la nit, fresqueta a Barcelona, en un antic sanatori mental reconvertit en la seu del districte de Nou Barris, vaig descobrir que la formació sentimental del Sisa té molt a veure amb Mallorca. Concretament amb un sabater de nom Alfonso que exercia el seu ofici -oh, enyorades botigues de comerç tradicional en aquest món de globalització empudegadora- al Poble Sec on el genial músic va passar els seus primers anys. En Sisa ens ho va explicar des de dalt d'un escenari on va estar colossal i on va tenir la col·laboració d'unes llimones d'una senyora del públic que li varen aguantar els fulls que el vent li voleiava. L'Alfonso, dic, tenia una tortuga que gairebé mai no se movia i estava ensopida, fins que li va dur un mascle i va recobrar l'alegria. «Això és l'amor», els va explicar el sabater a aquells vailets, i des de dijous a la nit he comprès millor el singular món del Sisa, les seves meravelloses cançons. Producte Balear, que diria aquell.
També a Opinió
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.