nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

Resposta al president Matas

En Matas demana més esforç al professorat per atendre l'alumnat immigrant. El president del govern de les Illes Balears desconeix l'esforç que fa el professorat envers l'alumnat que prové de la immigració. Sembla mentida que el president Matas ignori la realitat dels centres docents de la comunitat autònoma que governa. Ja ho veig, no és ignorància, és mala fe. La veritat és que al professorat ja no ens estranya que en Jaume Matas digui això. El president de govern, del PP, no ha romput mai cap llança a favor de la dignitat professional del professorat d'aquesta comunitat. Abans d'assumir la presidència del govern autonòmic el sr. Matas va publicar un article incendiari que ha propiciat directament o indirecta algunes de les agressions que, per part de pares i mares d'alumnes, han patit alguns professors i professores de diversos centres de les Illes durant aquests quatre anys. Per altra banda l'honorable president tampoc no deu saber que la direcció general d'innovació educativa té quasi desmantellada la xarxa que existia de professorat que treballava en plans d'acolliment lingüístic i cultural (PALIC) que es coordinaven des d'aquesta direcció general conjuntament amb el servei d'atenció a la diversitat. Dos aspectes que s'han descuidat molt durant aquesta legislatura. Podem dir que durant aquests darrers quatre anys no han reunit, ni un sol pic, el grup de professorat que, residualment, han quedat fent feina en aquests programes.

La conselleria d'Educació i cultura, amb en Francesc Fiol al davant, no deu haver informat puntualment el president que només reben suport a la immigració els centres púbilcs que s'avenen al xantatge de tenir més recursos si s'apunten a plans d'elecció de llengua per part dels pares i mares o si s'apunten a implantar el model trilingüe. Molts de centres no ho fan i no reben ni un mestre mes, ni materials didàctics ni tampoc mitjans informàtics. I la majoria dels centres no ho fan perquè consideren que aquests projectes no estan ben fets, no són coherents amb l'educació ni tampoc són bons per als infants, a més a més perjudiquen la normalització lingüística i en el cas del trilingüisme no s'implanten de forma equitativa a tots els centres. No es pot demanar més esforç al professorat de la xarxa pública mentre la conselleria del PP fa un decret d'admissió d'alumnes que continua segregant l'alumnat immigrant a centres públics i no reparteix adequadament les persones nouvingudes entre els centres públics i els privats concertats. Aquesta separació de l'alumnat no permet l'adequada cohesió social que s'ha de donar fora de l'escola on tots i totes convivim a les nostres ciutats i pobles, ni tampoc facilita la integració de les persones immigrades que estan confinades a uns determinats centres.

No es pot demanar més esforç al professorat de la pública quan el govern del PP ha afavorit durant els quatre anys les patronals de l'escola concertada donant-los més diners per a la construcció d'aules noves que passaran a formar part del patrimoni de les empreses privades que gestionen els centres concertats. I no es pot demanar més esforç al professorat dels centres concertats, que també fan una lloable tasca d'integració, quan aquest president no compleix l'acord de millora pel que fa a l'homologació retributiva que ell mateix signà el febrer de 2004 amb gran desplegament mediàtic. Fins on arribarem, sr. President? Cada dia ens ha de sorprendre amb declaracions noves? I diu que la següent legislatura l'educació serà una prioritat? Quin desastre! Ja li ha fet prou mal a l'educació pública a les Illes, val més que no la toquin.

M. Antònia Font Gelabert, professora de Secundària, ara a l'STE-i. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.