algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sostenibilitat

La sostenibilitat és un concepte ampli que engloba àmbits ambientals, econòmics i socials i que esdevé un eix necessari l'acció municipal i autonòmica. No podem separar, per exemple, la igualtat d'oportunitats del transport públic, ni aquest de la contaminació, ni l'equilibri de rendes amb l'accés a un medi saludable, ni els recursos naturals de l'activitat econòmica, s'ha d'entendre tant en termes de defensa contra la degradació i contaminació ambientals, com de lluita contra la injustícia social. Garantint que la satisfacció de les necessitats del present no comprometin la capacitat de generacions futures. Així, cada poble és un sistema ecològic en el seu conjunt, i aquesta actitud ha de regir el plantejament de qualsevol que vulgui treballar pel bé comú.

El desenvolupament urbanístic de les ciutats ha de garantir la convivència d'usos, la recuperació i renovació d'espais públics i urbans, i la potenciació dels públics i urbans, a més de l'habitatge públic, per fer ciutats i pobles accessibles i sense barreres arquitectòniques. Cal incentivar una política de sostenibilitat que faci compatible el creixement econòmic amb la defensa del medi ambient i els recursos naturals. Per això no ens podem permetre un model de creixement desmesurat, per això mateix no ens podem permetre polítiques permissives amb el tancament d'espais i camins públics, ni polítiques buides de contingut, senzillament encarades a fer màrqueting per aconseguir vots.

Senzillament, Mallorca no necessita polítics que parlin de sostenibilitat, mentre emprenen polítiques destructives i que condemnen el nostre país a hipotecar el seu futur com a possible destinació de qualitat, a més de condemnar-lo a ser una zona de serveis que haurà abandonat el sector terciari per complet, a més d'haver anul·lat les poques produccions no destinades a la construcció i al turisme. Així, seria bo que tots aquests que ens han governat aquesta legislatura, en la propera campanya electoral, parlin de grans projectes viaris, de grans inversions en infraestructures que podrien haver-se fet amb impacte i pressupost menor, però si no volen faltar a la veritat, que no ens parlin de polítiques de creixement sostenible, seria fer befa als que amb els nostres impostos pagam els seus càrrecs.

Joan Ramon Bosch Cerdà. Port de Polleça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.