algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Trilingüisme

Desgraciadament, sr. conseller Fiol, ens comença a tenir acostumats a prendre decisions a esquena de la comunitat educativa, valorant només interessos personals dels seus amics i deixant al marge la majoria de la societat balear, i el que és pitjor, hipotecant el futur dels nostres fills condemnant-los a viure en una societat amb una minoria de ciutadans de primera ben formats i una majoria de ciutadans de tercera que no hauran tengut la sort de pertànyer als escollits per vostè aquests anys.

I el seu famós decret de trilingüisme segueix aquesta línia. Perquè el principal problema del seu decret (com d'altres que ha fet) és que no garanteix que tots els alumnes rebran la mateixa educació. No garanteix que tots els alumnes tenguin un nivell acceptable d'anglès, ni garanteix que tots els alumnes parlin correctament català, només garanteix que les escoles que tenguin recursos per aplicar-lo (una minoria) rebran més recursos i les que no tenen recursos ni per garantir un mínim nivell d'educació encara en tendran manco. Només aconseguirà que la diferència entre els alumnes que reben una bona educació i els que, amb molt d'esforç dels mestres, la reben al límit del que és acceptable s'incrementi quan la seva tasca hauria de ser precisament garantir que tots els alumnes rebessen una educació igual de bona independentment de la seva procedència o estatus social.

Fer experiments d'aquest tipus a una comunitat on el fracàs escolar és dels més alts de l'Estat és com a mínim una temeritat. Però si no pot ni garantir que tots els alumnes arribin a un mínim de coneixements amb les altres matèries!!!

Vostè és el responsable de l'Educació a una de les comunitats amb més fracàs escolar. Qui és el facassat? Vosté està fracassant. Malauradament ja ens té acostumats al fracàs de les seves polítiques. Per posar alguns exemples:

La seva política de lliure elecció de centre ha acabat amb una lliure elecció d'alumnes per part dels centres (normalment els concertats).

La seva política d'integració dels immigrants... quina política d'integració? Hi ha centres que tenen més del 50 per cent d'immigrants, alguns s'apropen al 90%, això és més una política de segregació que d'integració.

La política de nous centres és insuficient i, a més, es fa a costa de la degradació dels centres antics que necessiten reformes urgents que no arriben mai.

I podríem continuar...

Per tot això, no queda més remei que assumir que el nostre conseller és un fracassat. Només queda decidir si aquest fracàs és voluntari o no. Si no és voluntari el sr. Matas l'hauria de destituir immediatament per incompetent. Si és voluntari, els ciutadans els haurem de destituir a tots plegats a les pròximes eleccions.

Jaume Ribas, pare d'alumne d'escola discriminada per la Conselleria d'Educació. (Palma)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.