cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Gràcies, Cirer

Hauria gosat na Catalina Cirer, la batllessa de Palma, entaferrar uns moneiots comercials que surten a una cadena forastera de televisió al lloc de qualque personatge típic de la feria de abri, no ja a la de Sevilla, sinó tan sols a la que cerca empeltar el seu ajuntament cada any a Mallorca amb els doblers públics? Hauria gosat entaferrar-los a la festa de Santa Llucia, que fan els suecs de Mallorca cada any? No hauria procurat tenir una mica de respecte per aquestes festes maldament no siguin d'aquí? Idò per què no procura igualment tenir una mica de respecte per la cultura popular mallorquina? És que s'empegueeix del seu propi poble?

A la llarga, no hi ha com parlar clar. Tot això de mitges tintes, parlar capbaix i returar, no mena enlloc. Ara, na Catalina Cirer, batlessa de Palma, ha fet un favor de no dir a la causa mallorquinista. En llevar de la cercavila de Sant Sebastià els gegants, xeremiers, dimonis i capgrossos tradicionals mallorquins i baratar-los per aquells moneiots, acaba de llevar de tot la careta postissa mallorquina que almanco procurava dur el seu partit el temps de l'amo en Biel Canyelles.

Així és que, d'ara endavant, ja no hi haurà dubtes de què voldrà dir el vot al seu partit: fer costat a un partit que està estugós a més no poder de tot quant faci pudor de mallorquinitat. Donar corda a un projecte d'extermini de qualsevol vestigi tradicional lingüístic, cultural o folclòric de la civilització pròpia d'aquesta terra del 1229 ençà. Emetre un vot ètnic antimallorquí. Gràcies, senyora batlessa, per posar les coses tan re-de-clares.

Jordi Caldentey. Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.