algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

Allò que sí importa

Dilluns, 9 de gener, 11.30 hores. Men el meu cotxe pel passeig marítim i entr per l'avinguda Argentina per dirigir-me al carrer de Bonaire quan, a l'alçada del pont de Jaume III, em trob que el trànsit està barrat per la Policia Local. Em veig atrapada enmig d'un embús de trànsit imprevist i fenomenal. Què ha passat? Després de voltar mig Palma a dos per hora i estacionar el cotxe lluny d'allà on pretenia, me n'assabent: les autoritats han decidit tallar la zona de Jaume III i del passeig del Born perquè s'havia d'acomiadar amb una parada militar el contingent SPFOR «Baleares» que se'n va a Bòsnia en missions de pau.

No dubt ni per un instant que el viatge d'aquest contingent és un fet important, i que la tropa deu ser mereixedora d'un acomiadament més o manco solemne, a l'alçada dels que marquen caràcter als militars. Però crec que és una desmesura tancar l'accés al centre en un dilluns, sabent que es registraran greus problemes de trànsit d'una manera gratuïta. I m'explicaré:

1. No em consta, i tampoc a cap conegut meu, que s'anunciàs prèviament en premsa, ràdio o televisió que es tallaria el trànsit al centre de Palma en un dia laborable.

2. El comiat a les tropes s'hauria pogut fer en aquest mateix escenari en diumenge sense provocar molèsties als ciutadans que treballam.

3. El comiat a les tropes s'hauria pogut fer dilluns, però en un altre escenari ciutadà tan o més solemne (plaça Major, plaça de Cort, l'Almudaina i l'esplanada de la Seu o el baluard de Sant Carles) sense provocar cap denou.

Per tots aquests motius, i com a resident de Palma, crec que tenc motius més que justificats per expressar la meva queixa a l'Ajuntament per la improvisació i la seva manca de planificació en temes que ens afecten directament als ciutadans. Pensin un poc més en nosaltres, senyors i senyores regidors, que ens ho mereixem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.