algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

Conselleria Fiol, agència de publicitat

És possible que vostè, amic lector o lectora, es guanyi la vida intentant vendre qualque cosa. Potser és fabricant, o botiguer, o empresari turístic, o representant de faixes, o propietari d'un circ: en qualsevol d'aquestes activitats és important saber vendre. Cal donar a conèixer el producte al màxim possible de gent, s'ha de fer propaganda; i per ajudar en això existeixen les agències de publicitat, però... ai las!, la publicitat costa doblers, i aquestes agències tenen les bromes cares. Però no es preocupi, amic meu, que vénc a oferir-li la solució als seus maldecaps: una agència de publicitat gratuïta. S'imagina la possibilitat de fer arribar la seva propaganda a cinquanta mil persones (possibles compradors!) sense que li costi un cèntim? Doncs deixi d'imaginar-s'ho, perquè ara ja és possible. El Govern de les Illes Balears, sentinella sempre amatent envers les necessitats dels seus súbdits, posa a la seva disposició els serveis de la Conselleria d'Educació com a agència de publicitat gratuïta, perquè pugui arribar a tot l'alumnat d'educació secundària (cinquanta mil joves) de les Illes Balears. El procediment és molt senzill: vostè edita un fulletó publicitari del seu negoci, i li adjunta una carta on explicarà la dimensió cultural de la seva activitat. Va, que això no és difícil: si vostè és fabricant de sobrassades, parli de cultura gastronòmica. Si té una discoteca, enfoqui-ho com a activitat de cultura de masses. I si té una empresa de treball temporal especialitzada a trobar ocupacions precàries a jovenets i jovenetes, ha topat amb la gallina dels ous d'or: expliqui quatre coses de la nova cultura del treball, i ja està. La Conselleria d'Educació s'encarregarà de fer-ho arribar als seus possibles compradors.

Que no s'ho creu? Doncs li puc assegurar que això ja funciona. La setmana passada vam rebre, a l'institut on som professor, un sobre de la Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria Fiol. Pel seu format, estic segur que es tractava d'un enviament massiu a diversos, si no tots, els centres de secundària de Mallorca, potser també als de primària. Dins el sobre hi havia una carta breu signada per la directora general, Sra. Joana Rosselló, presentant l'activitat de la publicitat adjunta: un espectacle de patinatge al conegut complex comercial i d'oci de Marratxí. Al tríptic adjunt hi podies veure les acolorides fotografies de les lloables cabrioles de patinadors i patinadores, i una carta del director de l'espectacle o de l'empresa que l'organitza, informant del preu per alumne (9 euros) i facilitant totes les dades de contacte per comprar les entrades. No crec que els dirigents de la Conselleria hi guanyin res, en això, ni que per davall la taula cobrin cap comissió. I segur que tampoc no deu ser un favor a un amic. Estic convençut que l'únic motiu és l'afany incansable del nostre Govern per afavorir l'economia del país.

Per això, ara ve el moment en què vostè s'ha de demanar: si una empresa d'espectacles pot fer propaganda a través de la Conselleria d'Educació per vendre més entrades, per què jo no puc promocionar els meus pastissos, que són tan bons? Res, home: no perdi més temps, i enviï la seva carta al Sr. Fiol o a la Sra. Rosselló, que l'atendran amablement i li faran propaganda a càrrec del pressupost d'educació. Ja sabem que als centres educatius ens escatimen els recursos, ens retallen el pressupost i ens fan pidolar per aconseguir qualsevol mínima reforma dels nostres edificis envellits, però això és comprensible: al cap i a la fi, la nostra no és una activitat productiva. El que no entendria ningú és que aquest Govern no fos un bon venedor. De motos.

Miquel Àngel Maria, professor

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.