algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Llengua manipulada

El Departament de Llengua Catalana i Literatura i el professorat de l'IES Calvià sotaescrit vol posar de manifest la inadmissible manipulació política que sofreix la llengua catalana i que ha arribat a uns límits increïbles, i fins i tot, irrisoris, amb el fet que el mateix president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, hagi presentat recentment davant de la Comissió Europea dos textos lingüísticament idèntics en llengua catalana de la Constitució europea.

Científicament la llengua és una amb totes les seves variants dialectals i així s'estudia a totes les universitats del món en els departaments de Filologia romànica.

El ridícul internacional és majúscul: fins ara ningú ni molt menys cap president de govern no havia presentat davant d'organismes internacionals textos oficials idèntics en llengua canadenca, anglesa, australiana i nord-americana, o bé, textos oficials en argentí, colombià, xilè, salamanquí, sorià, terolà i castellà.

El Govern espanyol i els seus assessors no poden al·legar ignorància davant aquesta escandalosa manipulació política secessionista, véngui d'on véngui.

El professorat de l'IES Calvià sotasignat amb aquest escrit vol manifestar el seu refús envers aquest atemptat filològic i vol dir basta! Prou d'agressions institucionals a la llengua catalana!

Rosa Pericàs Serra i 33 signatures més. Calvià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.