Menors i comunicació digital

TW
0

El proper 20 de novembre commemorarem, una vegada més, el Dia Internacional del Drets del Nin i el dia 10 de desembre ho farem amb la Declaració Universal dels Drets Humans.

Tots els menors, com a subjectes actius que són, tenen dret a buscar, rebre i difondre informacions de tot tipus, sempre que no vagi en detriment de la seva educació i formació ni suposi un menyscabament del dret dels altres.

Per això, hem de ser conscients de la important funció que exerceixen els mitjans de comunicació i les noves tecnologies com Internet quan es constitueixen en fàcil accés pels menors. Singularment, la premsa digital, ha d'animar a difondre informació i material d'interès social i cultural per als nins i nines perquè s'inculqui el respecte dels seus pares, de la seva pròpia identitat cultural, del seu idioma i els seus valors, dels valors nacionals del país d'on sia originari i de les civilitzacions diferents a la seva. Tasca que correspon, en gran mesura, als adults i en particular als periodistes.

Així, voldria recordar als periodistes i als mitjans de comunicació digital que tenguin sempre presents els drets enunciats a la Convenció sobre els Drets del Nin per a assegurar-ne l'aplicació sense distinció, independentment de la raça, el color, el sexe, l'idioma, l'opinió política o de qualsevol altra índole, l'origen nacional, ètnic o social, la posició econòmica, els impediments físics, el naixement o qualsevol altra condició del menor, dels seus pares o dels seus tutors.

I, a la societat en conjunt, la convidaria en observança de les normes i dintre de les regles del joc democràtic, que reconeguin i lluitin pels drets dels menors.

Alonso Medinas Prats. Palma.