algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

El govern més petit del món

El Consell de Mallorca va celebrar el Dia del Llibre amb la presentació del llibre més petit del món. Una joia bibliogràfica, una oportunitat única per a Mallorca, una troballa. Els nostres escolars d'ESO també atorguen als llibres de lectura obligatòria un valor inversament proporcional a la seva gruixa. Si el professor de literatura els encaregàs la lectura d'un volum de mig centímetre per mig centímetre i poques planes, ho agrairien fins a l'extrem que les tres millors alumnes de la classe (en femení, és clar) se'n llegirien la meitat, però no proclamarien que és un objecte de valor incalculable del qual només n'hi ha una dotzena a tot el món. Sobretot si resultàs que el llibret es podia comprar a través d'Internet al preu de 24 euros: no hi ha dubte que els nostres adolescents estan més posats en l'univers de les noves tecnologies que els responsables de Cultura del Consell de Mallorca.

La institució presidida per Maria Antònia Munar acaba de celebrar el quart de segle d'existència, amb l'inevitable repartiment de medalles i de proclamacions de mallorquinisme. Podria haver aprofitar l'esperit lil·liputenc de la diada de Sant Jordi per proclamar-se el govern més petit del món. La seva petitesa, com la de l'àtom, comporta la seva indivisibilitat, per la qual cosa tant el Pacte de Progrés com el Partit Popular en varen fer entrega íntegra a un dels partits més petits del món, que en tots dos casos va permetre que alguns electrons estranys circulassin en la seva òrbita. La seva petitesa, com la dels infants, el sotmet a la vigilància dels majors, per la qual cosa la competència proclamada com a principal de la institució és exercida des del despatx de la maternal Mabel Cabrer. Si els designis dels majors no acaben d'agradar, el govern més petit del món reacciona segons la previsible lògica infantil d'afirmació d'una identitat pseudoadulta.

La nostra època viu fascinada pels rècords, motiu pel qual el govern més petit del món podria suscitar una curiositat universal que ha obligat els seus responsables a restringir l'accés públic a les seves sessions. Només vint-i-cinc persones hi podran assistir, prèvia sol·licitud d'una invitació amb setanta-dues hores d'antelació. Peticions de les institucions acadèmiques més importants del món poden estar inundant el registre del Consell de Mallorca. Els ciutadans de Mallorca que poguessin sentir alguna curiositat per allò que es decideixi a tan augusta i minúscula institució hauran de competir amb aquesta audiència planetària.

Algun dels vicepresidents i vicepresidentes de la institució estan gestionant la inclusió d'aquest prodigi de la petitesa al llibre Guinness dels rècords. «És el llibre més gruixat del món», han declarat des del Departament de Cultura, meravellats pel joc de contrasts entre les seves darreres incursions a l'enigmàtic món de la bibliofília. Algun altre dels vicepresidents i vicepresidentes estudia la possibilitat de posar a la venda per Internet còpies del govern, al preu de 24 euros. «Posi un vertader govern a la seva província», resarà l'eslògan publicitari, amb un fons blau elèctric amb gran profusió de medalles i ministrils.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.