algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

Admissió als centres escolars

He llegit al diari que el Govern planteja reformar els criteris d'admissió d'alumnes als centres educatius i que una de les modificacions de l'actual sistema que es proposen és la reducció a dos o tres dels districtes escolars en què es divideix Palma, fent districtes més grans.

Personalment, crec que amb això es perjudicaran greument les possibilitats que els nostres fills puguin ser admesos a les escoles més properes, perquè tendran més competència de gent que no viu al barri. A més, l'existència de dos o tres districtes, el que farà serà augmentar els desplaçaments en cotxe, autobús, etc. necessaris per dur els nins a classe.

D'aquesta manera s'augmentarà el caos circulatori de 4 franges horàries del dia.

Jo no deman llibertat d'elecció de centre. Crec que no és bo crear guetos, perà tampoc no entenc perquè el meu fill no pot anar a classe a l'escola que tenc a 50 metres de casa i en canvi sí que ho poden fer nins de pares que viuen a l'altra punta de Palma. Crec que, tot al contrari, hi hauria d'haver més districtes per fer-los més petits i afavorir d'aquesta manera que l'alumne pugui acudir al centre més proper.

El criteri de residència hauria de rebre més punts, independentment de l'antiguitat de la residència. Evidentment també ha de rebre molts punts un infant de pares amb poques possibilitats econòmiques per no crear guetos.

Totes les altres mesures anunciades per combatre el frau, com l'antiguitat en la residència a un districte escolar, em semblen poc eficaces i a més, crec que ens distreuen de l'objectiu final: que no hi hagi discriminacions i que l'alumne no hagi de sortir del seu barri per anar a classe.

Jaume Payeras Alzina. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.