algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

El debat del pla Ibarretxe

El Parlament balear va viure ahir un acalorat debat sobre el pla Ibarretxe, que finalment deixà el PP totsol en el rebuig d'aquesta iniciativa basca. Sorprèn, però, que la Cambra balear entri de manera tan visceral en aquest tipus de disquisicions. Seria més profitós que els representants del poble es posassin a debatre la possiblilitat de reformar l'Estatut d'Autonomia. L'Arxipèlag no avançarà ni un mil·límetre metre a l'antic Círculo Mallorquín s'enlairen exemplars de diaris ultraconservadors madrilenys on una dirigent del PSOE basc es mostra contrària al pla Ibarretxe. No és així com es guanyarà el futur. Perquè el país pugui sortir endavant els diputats han de treballar per aprofundir en el propi autogovern.

Sembla una fugida de la realitat barallar-se per condemnes o acceptacions del que passa o deixa de passar entre el Cantàbric i les rodalies de l'Ebre. L'evidència és que les Balears no tenen ni policia autonòmica, ni concert econòmic, ni han aconseguit l'aplicació d'algunes de les seves lleis més importants, com és el Règim Especial.

És molt important conèixer en profunditat el que passa a altres indrets, però des de la perspectiva que serveixin per transformar la pròpia realitat. I aquesta és la feina del Parlament balear, no perdre els nervis per iniciatives llunyanes, les quals, en tot cas, estan molt arrelades a la realitat concreta en la qual operen els partits que les defensen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.