algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

La valentia de Miquel Ramis

El delegat del Govern, Miquel Ramis, ha enviat una carta al professor i dirigent del Lobby per la Independència Jaume Sastre en la qual li demana disculpes perquè un agent de la Guàrdia Civil es comportà de manera indeguda, quan Sastre es dirigí a ell en català per posar una denúncia. Ramis afirma a la carta que tot ciutadà té dret a dirigir-se a la Guàrdia Civil en la llengua pròpia de les Balears, afirma que l'agent serà amonestat i demana disculpes perquè la mobilitat del personal fa que a vegades es produeixin incomprensions. Tot i així, Miquel Ramis es compromet a solucionar el problema i a avançar cap un model de Guàrdia Civil cada cop més imbricada i connectada amb la gent per poder resoldre, sempre que sigui possible, els seus problemes.

Miquel Ramis ha demostrat molt de coratge polític i institucional en la manera com ha abordat aquesta situació. Abans de res, el delegat del Govern és un jurista ara convertit en servidor de l'Estat a un lloc de molta responsabilitat, i com a tal ha posat la normativa vigent per sobre de qualsevol consideració política o, simplement, de llevar-se les busques de damunt. En circumstàncies semblants, altres alts càrrecs haurien amagat el cap sota l'ala. Ramis, no. L'exbatle d'Alcúdia, acostumat a treballar arran de terra i a escoltar tothom, sap que donar la raó a qui la té és la millor aposta per la convivència i el respecte dins un marc de pluralitat de pensaments i interessos contraposats però compromesos en el respecte a la llei.

I encara més: una Guàrdia Civil capaç d'atendre i ajudar els ciutadans en la llengua oficial serà un cos de seguretat més estimat i valorat pel poble. Això és el que entén Ramis, qui ha tingut la valentia de dur-ho a la pràctica i de donar una passa endavant per superar el buit que a vegades sembla existir entre algunes forces de seguretat i bona part de la ciutadania.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.