algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'atur balear

Tot i que tècnicament no es pot dir de cap de les maneres que les Balears travessen una conjuntura de crisi, ja que el volum de població ocupada és enorme i l'allau migratòria no fa una altra cosa que augmentar, el cert és que les dades de l'atur referides al passat mes d'octubre no són bones. El nombre de desocupats va créixer percentualment set vegades més que a la resta de l'Estat. Malgrat que seria contraproduent parlar de pessimisme, també és adient advertir el Govern Matas que s'ha de preocupar, i molt, de frenar ara la pèrdua de llocs de feina. Quan es tracta d'economia en un sistema tan dinàmic i àgil com l'actual, els factors psicològics són molt importants, i repetir una vegada i una altra l'existència del fantasma de la crisi acaba per atemorir una part dels inversors. Quan aquest fenomen es produeix, aleshores sí que es pot parlar de situació preocupant.

És per això que no s'acaba de comprendre que ara el Govern del PP calla davant les dades no optimistes del passat octubre quan aquest mateix partit feia autèntic alarmisme fa només un any per una situació molt semblant a l'actual, amb un creixement reduït però adaptat a una maquinària productiva que es desenvolupà de manera espectacular en el segon lustre de la dècada dels noranta. Ara es veu amb claredat que de la mateixa manera que no s'han de veure les coses de color negre en l'actualitat, molt menys s'hi havien de veure fa un o dos anys, quan governava el Pacte de Progrés i el ritme d'activitat no gaire alt és molt més recent.

Està clar que el Govern Matas té receptes per injectar optimisme. Té planificades autovies, variants i altres obres públiques que implicaran optimsime econòmic a curt termini, però al preu de disparar un creixement que amenaçarà l'estabilitat social i ecològica de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.