nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Accident previsible

El dia 19 de desembre ha fet un mes de l'enfonsament del vaixell Prestige, i segons veig als informatius de TV, en aquests moments molts dels grups de voluntaris ja disposen de galledes i cabassos per retirar el fuel que el mar porta fins a la costa, no així de pales però segurament aquestes arribaran més endavant.

L'accident era previsible perquè n'hi ha precedents a tot al món i a la mateixa Galícia, i a més és sabut que prop de les seves costes hi ha un tràfic intens de vaixells de les característiques del que ens ocupa. Aquestes circumstàncies no treuen, però, mèrit a la reacció que s'ha produït per part de les autoritats autonòmiques i centrals de l'Estat, per la seva extraordinària rapidesa, organització i eficàcia.

I traslladant"nos ara aquí, en relació al transvasament previst de l'Ebre, de beneficis econòmics tan evidents per a la majoria de la població, a curt, mitjà i llarg termini, especialment si considerem la inversió necessària i els costos, si hi havia cap dubte sobre els aspectes mediambientals, aquests han quedat definitivament esvaïts davant del prodigi de previsió de què es fa gala en el cas gallec. Segur que ho tenen tot previst, no ens hi amoïnem que no passarà res.

Andreu Palau i Piera. Barcelona

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.