algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Madrid rectifica amb Turespaña

La denúncia feta per Diari de Balears en la seva edició de diumenge afirmant que Turespaña, organisme dependent del Govern central, excloïa les Balears de la seva campanya de promoció, ha produït efectes immediants. Aquest organisme signarà un conveni amb Ibatur i aportarà quatre milions d'euros per promocionar l'Arxipèlag.

Rectificar és de savis i això és el que ha fet Madrid, que per moltes excuses que cerqui afirmant que Turespaña fa promocions generalistes, finalment ha acabat amollant doblers perquè les Balears puguin mantenir el seu prestigi i la seva imatge a l'exterior. S'obre així una etapa de major col·laboració que havia quedat trencada amb la polèmica sobre l'aplicació de l'ecotaxa i és important que aquest enteniment entre ambdues administracions continuï perquè el que està en joc és el prestigi d'una indústria que necessita imperiosament la promoció.

Dit això, és criticable el fet que l'autonomia balear hagi de posar de la seva part altres quatre milions d'euros si volen percebre els provinents de Madrid. L'Arxipèlag aporta quantitats ingents de doblers en imposts a l'Estat que en bona part no són reinvertits a les Illes. Aquest dèficit fiscal és d'aproximadament de 1.300 milions d'euros anuals. Des d'aquesta perspectiva és injust que si se signa un conveni de suport a la promoció no es tengui en compte aquesta situació.

Tot i així, el més important és que el Govern Aznar admet aquesta vegada que la seva actitud displicent envers les Balears ha estat incorrecta. Que a la Moncloa no li agradi el Pacte de Progrés no li ha de servir per fer mal a la imatge turística balear, perquè així l'únic que aconsegueix és tirar pedres sobre el propi terrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.