nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

L'avanç educatiu

La primera inversió d'un país és l'educació. La riquesa d'un país és la qualitat de la seva gent. Aquestes dues premisses són les que acaben formant una societat desenvolupada i articulada, és a dir, una pàtria. I és des d'aquesta perspectiva que s'ha d'entendre el nou gran esforç educatiu aprovat pel Govern balear, que ha decidit destinar 42 milions d'euros per a la construcció de cinc nous instituts, vuit escoles i altres actuacions de notable importància per ampliar l'oferta formativa de les Balears.

Si a això afegim els esforços fets fins ara per l'Executiu de Progrés, que superen els 50 milions d'euros entre el 1999 i avui, ens trobam davant del més important esforç formatiu que ha viscut l'Arxipèlag en tota la seva història, inclosos els admirables anys de la II República. Aquesta era l'única resposta possible a la realitat demogràfica i social de l'Arxipèlag. L'allau migratòria de la darrera dècada ha estat impressionant, amb l'afegit que molts dels nouvinguts són extracomunitaris. I l'estructuració del país passa per la integració dels fills d'aquests immigrants. Si hi hagués mancances educatives, la disgregació social seria imparable.

Però hi ha més: el Govern de Progrés ha entès que una bona oferta pública educativa és una de les més lloables praxis que pot dur a terme l'esquerra en l'actual conjuntura, perquè és sinònim d'igualtat d'oportunitats i de fer possible una comunitat més lliure i més segura de si mateixa. I tampoc no cal oblidar que aquesta nova gran inversió és un inqüestionable premi a la gran tasca desenvolupada per la Conselleria de Damià Pons, que ha sabut afrontar tots els reptes que tenia davant amb saviesa, coratge i gran sensibilitat per generalitzar el coneixement de la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.