algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Operació Ronaldo

L'operació Ronaldo confirma una cosa i me'n fa sospitar una altra, que si es confirma, no faria més que elevar un afer fins ara ja escandalós, a cotes inimaginables.

Allò que queda més que confirmat és que el millor fitxatge dels darrers anys del Reial Madrid no juga de davanter, actua des dels despatxos, i es diu Florentino Pérez. A la jugada genial de Figo, i al cop d'efecte de Zidanne, s'hi ha d'afegir ara el «savoir faire» de l'operació Ronaldo. Amb la paciència dels bons compradors, Forentino Pérez ha sabut esperar que l'Inter de Milà vegés com les seves pretensions econòmiques minvaven a mesura que la «patata calenta» d'un jugador amb una nòmina milionària, enfrontat a l'entrenador i que no tenia ni la més mínima intenció de jugar, els cremava les mans...

I el resutat és que ha acabat per pagar el 52 per cent del que en un principi li demanaven. I compte, perquè si el Barça hagués consentit pagar indirectament una part d'aquesta operació (haguessin estat les darreres voluntats futbolístiques de Gaspart) la jugada hauria estat més genial encara.

Futbolísticament està per veure que Ronaldo acabi aportant allò que tots els madridistes esperen d'ell. El recent paper en el Mundial, magnificat pels mitjans informatius sense tenir en compte que hi havia un tal Rivaldo devora que li posava les centrades en safata, no és una bona referència. I les lesions per les quals ha passat no són precisament anecdòtiques. L'assegurança que sembla ser que ha subscrit el Madrid, així ho cofirma... Però el que és segur és que, econòmicament (i aquí és on Florentino brilla) la jugada és redona. Entre la revalorització de l'esponsorització, el merxandatge i els drets d'imatge no solament recuperarà ràpidament l'import de la inversió, sinó que generarà més ingressos.

Pel que fa a la sospita, té a veure amb l'aeroport d'aterratge. Potser m'estigui preocupant innecessàriament. Si la base de Torrejón de Ardoz fa el mateix paper, els mesos estiuencs, que fa l'aeroport de Girona per al del Prat: suport per tal d'evitar el col·lapse, i més en un vol precipitat pels esdeveniments, aquí no ha pasat res. Però si D. José María ha volgut deixar palès, per enèsima vegada, el seu indissimulat madridisme (amb la falta de respecte que això comporta per tots els altres equips de l'Estat Espanyol, el Govern del qual presideix) i ha posat a disposició d'una operació mediàtica-esportiva unes instal·lacions militars, això ho supera tot. I en aquestes alçades, hi ha molt per superar ja...

La rialleta de Salvador Martín Mateos (TVE1) en donar la notícia (ben mirat, valdria qualsevol rialleta de qualsevol noticiari de les cadenes d'àmbit estatal) quedaria petita si la sospita sobre d. José Mari es confirmàs.

Miquel Fullana Amengual. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.