algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L'insult energètic

El fet que les Balears siguin l'única comunitat de l'Estat on Madrid no ha assignat inversions per a gas és un fet no només preocupant, sinó que afecta de manera molt directa el futur energètic de l'Arxipèlag. Resulta incomprensible que la Moncloa tengui en marxa grans infraetructures gasístiques però «de moment» deixi de banda les Balears. Aquesta actitud no té altra explicació que l'intent d'estrangular el Pacte de Progrés i aplicar la política del menyspreu constant.

Cal recordar que amb el conveni de carreteres ja passà quelcom semblant. Madrid signà amb l'anterior Govern autonòmic del PP un acord per valor de més de 50.000 milions que duia inclosa la construcció d'autopistes. En arribar el Pacte al poder, acordà substituir les autopistes per desdoblaments i el Govern Aznar es negà a posar-hi ni un cèntim d'euro. Però ara la situació encara és més ofensiva, perquè no hi ha disparitats tècniques importants entre els plans de Madrid i els que pugui tenir el Consolat de la Mar. I sembla mentida que un conjunt d'illes que aporten recursos molt importants a l'Estat s'hagin de veure marginades en l'assignació dels doblers pressupostats quan, a sobre, estan protegides teòricament per una llei especial d'insularitat.

El Govern Antich ha reaccionat amb contundència. Però de poc valen les protestes en aquestes condicions i només vuit mesos abans de les urnes. Les Balears necessiten imperiosament el gasoducte per l'obligació que tenen de superar les actuals i sovint tercermundistes mancances energètiques i per produir electricitat amb la menys contaminació possible. És una inversió essencial i bàsica. I és un insult i una vergonya el que fa Madrid amb aquesta terra una vegada darrere l'altra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.